11.5.2016

Kansainvälinen autoliitto FIA kokoontuu Helsingissä

FIA Mobility Conference

FIA Mobility Conference järjestetään jo 24. kerran. Suomi ja Autoliitto isännöi tapahtumaa nyt ensimmäistä kertaa.

FIA Mobility Conference kerää Helsinkiin yli 300 vierasta yli 80 maasta ympäri maailman. Konferenssin tarkoituksena tarjota kutsuvieraille mahdollisuus kokoontua yhteen jakamaan kokemuksia ja näkemyksiä liikenteen ja liikkumisen muutoksista.

Konferenssissa kuullaan huippupuheenvuoroja muun muassa siitä, millaisia tulevaisuuden trendejä kaupungistuvassa maailmassa on nähtävissä. Esillä on vahvasti myös liikenteen turvallisuus ja kestävät liikkumisen muodot.

Jean Todt

Näitä korosti myös avauspuheenvuorossaan FIA:n puheenjohtaja Jean Todt.

– Liikkumisen pitää olla tulevaisuudessa turvallista, puhdasta, taloudellisesti kannattavaa ja tehokasta, Todt korosti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

FIA edistää autourheilua ja edunvalvontaa

Kansainvälisen autoliitto FIA:n toiminta on jaettu kahteen osaan – autourheiluun sekä muuhun tielläliikkujien edunvalvontaan ja palveluihin keskittyvään puoleen, jota Suomessa edustaa Autoliitto.

Martti Merilinna
Autoliiton puheenjohtaja Martti Merilinna

Konferenssiviikon päättää perjantaina Mäntymäen kentällä Helsingissä järjestettävä Turvassa tiellä -tapahtuma. Perjantai-iltapäivästä lauantaihin yleisölläkin on mahdollisuus osallistua.

Lapset pääsevät ajamaan kartingia Flying Finn 100 –mikroautoradalla, testaamaan pyöräilytaitojaan Autoliiton Fillarimestari –radalla, pitämään hauskaa BMW:n perheen pienimmille suunnitteleman liikennekaupungin kaduilla ja kisaamaan Circuit eMotorsports –simulaattorilla. Lisäksi tapahtumassa vierailee huippuartisteja.

FIA liikenneturvallisuuden asialla

Turvassa Tiellä on AKK:n, Autoliiton ja BMW:n järjestämä liikenneturvallisuustapahtuma ja osa kansainvälisen autoliitto FIA:n Action For Road Safety –liikenneturvallisuuskampanjaa, jota Suomessa hallinnoivat autourheilun kattojärjestö AKK-Motorsport ja Autoliitto.

Turvassa Tiellä –kampanja on tuonut liikenneturvallisuuskoulutusta Suomen kouluihin ja esittäytynyt erilaisten tapahtumien yhteydessä. Ajokortti-ikää lähestyville nuorille suunnatussa koulutuksessa korostetaan oikeaa asennetta liikenteessä.

Teksti ja kuvat Eila Parviainen

Luetuimmat