26.5.2020

Kia Rio saa faceliftin syksyllä – luvassa 48 voltin kevythybridi ja päivitetyt varusteet

Kia Rio facelift

2016 ensiesitelty XB-mallikoodia kantava Kia Rio saa syksyllä uutta ilmettä. Samassa yhteydessä varustevalikoimaa laajennetaan ja 1,0-litraisen turbomoottorin yhteyteen saapuu kevythybriditekniikkaa.

Neljännen polven Kia Rio uudistuu syksyllä. Suomessa yli 15 000 kappaletta myyty B-segmenttiläinen saa elinkaaripäivityksessä uutta ilmettä muun muassa entistä hämmästyneemmällä ajovaloilla.

Pinnan alla uutta on 1,0-litraisen T-GDI -bensiiniturbomoottorin yhteyteen saapuva 48 voltin kevythybridijärjestelmä. Kyseessä on Kian ensimmäinen malli, jossa 48 voltin järjestelmä nähdään bensiinimoottorin yhteydessä. Järjestelmä kerää energiaa talteen jarrutuksissa ja avustaa kiihdytyksissä. Moottorin tehoversiot ovat edelleen 100 ja 120 hevosvoimaa, mutta huippuvääntö on kasvanut jopa 200 newtonmetriin (120 hv versio) ja NEDC-päästöjen arvioidaan tippuvan 8,1–10,7 prosentilla moottoriversiosta riippuen.

Kia Rio facelift

Jatkossa myös 1,0-litraisen T-GDI:n 100 hevosvoiman version kanssa manuaalivaihteisto on kuusipykäläinen 120 hv mallin tavoin. Myös kaksoiskytkinautomaatti nähdään 100 hevosvoiman version yhteydessä ainakin kansainvälisillä markkinoilla. Valmistaja on tehnyt päivityksiä myös Rion start/stop-järjestelmään lisäsäästöjä tavoitellessaan.

– Rio on tärkeä auto Kialle Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Uudistunut malli pohjautuu auton vahvuuksin – käytännöllisyyteen, laatuun ja teknologiaan. Olemme vakuuttuneita, että uudistukset tekevät Riosta menestyneemmän kuin koskaan aiemmin, kommentoi Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Sisustassa nähdään uusi kahdeksantuumainen tietoviihdenäyttö, joka on osa Kian UVO Connect -perhettä. Järjestelmässä on myös tuki Apple CarPlaylle ja Android Autolle. Mielenkiintoisesti älypuhelinpeilaus toimii langattomasti järjestelmän ilman navigaatiota olevassa versiossa. Viilauksia tulee myös verhoiluvaihtoehtoihin eri varustepakettien yhteydessä.

Rion ajovalot ovat jatkossa täys-ledit ja tarjolle tulee ainakin kansainvälisille markkinoille kaksi uutta värivaihtoehtoa, Perennial Grey -harmaa ja Sporty Blue -sininen. Samalla Rion mukavuus- ja turvallisuusvarustevalikoimaa päivitetään vastaamaan kokoluokkaa suurempien automallien tasoa. Esimerkiksi etutörmäysvaroitin havaitsee ajoneuvojen ja jalankulkijoiden lisäksi nyt myös pyöräilijät.

Suomessa uusi Kia Rio nähdään loppusyksystä.

Lähde ja kuvat: Kia

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat