30.6.2017

Kiinnostaisiko Dacia Duster avolavana? Brasiliasta löytyy

Renault Duster Oroch Dacia Duster avolava

Dacia Duster taipuu moneen rooliin. Brasiliassa Renaultin merkillä myytävää Dusteria saa myös Oroch-avolavamallina.

Meillä Dacia Duster on tunnettu eräänä markkinoiden halvimmista maastureista. Hyvä maavara ja valinnainen neliveto ovat tuoneet mallille maineen konstailemattomana puurtajana. Etelä-Amerikan markkinoilla maine menee kuitenkin vielä pidemmälle, sillä kovana pidetty Duster taipuu siellä jopa avolavamalliksi totuttujen markkinasegmenttien väliin.

Renault Duster Oroch Dacia Duster avolava

Renault Duster Oroch nimittäin kiilaa pienten kaksipaikkaisten avolavojen ja isompien työpickupien väliin tarjoamalla edelleen Dusterin tutut sisätilat viidelle. Tavaratila on tosin vaihtunut matkan varrella lavaan. Vararengas on sijoitettu lavan alle ja turvallisuussyistä sen saa poistettua vain auton avaimella. Renault kertoo myös, että mallin jousitusta on vahvistettu entisestään pystyperäiseen Dusteriin verrattuna.

Renault Duster Oroch Dacia Duster avolava

Venyminen on toteutettu pidentämällä akseliväliä 150 millimetrillä ja itse Duster on kasvanut 360 millimetriä pidemmäksi. Lopputuloksena on 1,18 m pitkä ja 1,35 m leveä lava, jonka vetoisuudeksi on ilmoitettu 683 litraa. Takalaita kestää 80 kilogramman kuorman. Lisäksi tarjolla on lavan jatkoreuna pitkien esineiden kuljettamiseksi, tuoden 60 senttiä lisäpituutta ja jatkopalaa voi käyttää myös lastausramppina.

Moottorivaihtoehtoina Duster Orochissa on neloskone 1,6- ja 2,0-litraisena. Pienemmästä moottorista saadaan 115 hevosvoimaa etanolilla ja 110 bensiinillä, isomman koneen tehojen ollessa 148 hevosta etanolin voimin ja 143 bensiinillä. 1,6-litraisen vaihteistona on 5-vaihteinen manuaali etuvetoisesta Dusterista, 2,0-litraisen lainatessa 6-lovisen neliveto-Dusterista. Pidentyneestä akselivälistä johtuen Duster Oroch on aina etuvetoinen.

Brasiliassa Renault Duster Orochin hinnat alkaen on noin 17 720 euroa.

Lue myös Dacia Sanderon latinoelämästä sporttistarana.

https://youtube.com/watch?v=LVjTXXsWxVs

Lähde ja kuvat: Renault

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat