30.11.2017

Länsimetro vähensi autoilua – ei kaikkialla

Länsimetro

Länsimetron avautuminen matkustajaliikenteelle vaikutti heti ensimmäisellä viikolla autoilijoiden määrään, kertoo Yle Uutiset.

Hartaasti odotettu länsimetro pääsi vihdoin liikkeelle lauantaina 18. marraskuuta. Yle Uutiset kertoo, että länsimetron avautuminen näkyi autojen määrässä heti ensimmäisellä viikolla.

Ylen laskelmien mukaan autojen määrä väheni päivässä Länsiväylällä noin 1500:lla. Ylen mukaan autojen määrän väheneminen oli viime viikolla nähtävissä myös Turunväylällä, mutta ei Itäväylällä. Tulevaisuuden tavoite on 7000 autoa vähemmän päivässä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

60 000 käyttäjää päivittäin

HSL:n mukaan länsimetrolla on tällä hetkellä päivittäin noin 60 000 uutta metron käyttäjää. Isoimpien uusien asemien, Matinkylän ja Tapiolan, tulevaisuuden tavoite on vuonna 2025 jopa 30 000 matkustajaa päivässä. Matinkylä ylsi ensimmäisellä viikolla jo 20 000 matkustajaan, Tapiolassa on varaa tuplata matkustajamäärä.

Ylen mukaan länsimetron matkustajamääriä tulee lisäämään tulevaisuudessa asemien läheisyyteen rakennettavat asunnot. Myös Keilaniemen aseman rooli tulee muuttumaan Raide-Jokerin myötä.

Linja-autot liityntäliikenteeseen

Seuraava joukkoliikenteen mullistus lännestä matkaaville on linja-autojen liityntäliikenteen aloitus Espoossa vuoden alussa. Tammikuun alussa suorat bussilinjat Kamppiin loppuvat ja linja-autoliikenne muuttuu liityntäliikenteeksi metroasemille.

– Ihmiset joutuvat muuttamaan liikkumiskäyttäytymistään, jos he ovat tulleet suorilla busseilla tänne Helsingin keskustaan. Espoon lisäksi tämä koskee Kirkkonummen eteläosia ja Lauttasaarta, HSL:n osastonjohtaja Tero Anttila kertoo Yle Uutisille.

Lähde: Yle Uutiset Kuva: Päivi Tuovinen / Etelä-Suomen Meda

Luetuimmat