28.9.2022

Latauksen maksu ilman tagia tai appia? – Kyllä, suoraan latauspistokkeesta!

Ensi vuonna se onnistuu, kun BMW:n Plug & Charge mahdollistaa latauksen veloituksen suoraan latauspistokkeesta ilman lataustagia tai applikaatiota.

Saksalaisvalmistaja BMW tuo ensi vuoden puolivälissä autoihinsa vaivattoman lataamisen Plug & Charge -toiminnon. Tämä tarkoittaa sitä, että BMW:n asiakkaat voivat Plug & Charge -toiminnon avulla ladata autojaan ilman lataussirua tai -sovellusta. Latauslaite osaa laskuttaa suoraan auton latauspistokkeen jakaman tiedon avulla lataussähköstä.

Asiakkaan tarvitsee siis vain liittää latauskaapeli auton latausliitäntään ja tarvittavat tiedot kulkevat automaattisesti latauskaapelin kautta. Siksi latausta ei tarvitse aktivoida sovelluksen tai lataussirun avulla.

Plug & Charge -teknologia on käytössä jo monilla autonvalmistajilla, mutta BMW yhdistää Plug & Charge -toimintoonsa mahdollisuuden kerätä useita lataussopimuksia. Perinteisesti autonvalmistajat ovat yhdistäneet Plug & Charge -toiminnon yhdistetty vain yhteen valittuun toimittajaan.

BMW:n asiakkaat voivat yhdistää Plug & Charge -toiminnollaan autoonsa jopa viiden eri toimittajan lataussopimukset ja siten käyttää näiden toimijoiden latausasemia vaivattomasti. Ainoa ehto on, että latausasemat on liitettävä Hubjectin Euroopan laajuiseen eRoaming-verkkoon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ionity keskeisessä osassa

BMW:n Plug & Charge -ominaisuuden keskeinen osuus on yhteys Ionity-latausverkkoon. BMW, Daimler, Ford sekä Volkswagen-konserni mukaan lukien Audi ja Porsche käynnistivät yhteisyritys Ionityn vuonna 2017. Myöhemmin yhtiöön on liittynyt monia muita autonvalmistajia. Suomessa on tällä hetkellä kolme Ionityn latauspisteitä, joissa on yhteensä kuusi latauspistettä.

Ionity tarjoaa Euroopassa asiakkailleen pääsyn lähes 400 000 latausasemaan.

BMW:ltä lisää sähköautoja

BMW lanseeraa lähikuukausina lisää sähköautoja, kun se tuo markkinoille täysin uudet BMW iX1- ja BMW i7 -mallit. Tämän jälkeen tulee muun muassa täyssähköinen BMW 5-sarja.

BMW aikoo kattaa yli 90 prosenttia eri segmenteistä sähköautoilla ensi vuonna. Käyttäjäystävälliset latausratkaisut ovat siis tärkeä tekijä BMW:n, MINIn, Rolls-Roycen ja BMW Motorradin saumattomalle sähköiselle liikkuvuudelle tulevina vuosina.

Lähde: BMW

Luetuimmat