6.12.2016

Lego Technic Porsche 911 GT3 RS – kokosimme kaikkien aikojen rakennussarjan

Lego Technic Porsche 911 GT3 RS

Eikö sinulla ole varaa omaan GT3-Porscheen? Ei hätää: 300 eurolla pääset rakentamaan sellaisen ihan itse!

Uusin Lego Technic -setti, Porsche 911 GT3 RS, on enemmän kuin pelkkä lelu. Se on suunniteltu züffenhauselaisen urheiluautovalmistajan ja billundilaisen lelufirman aktiivisena yhteistyönä, eli oikeastaan kyse on pienoismallista, ei perinteisestä tekniikka-Legosta.

Lego Technic Porsche 911 GT3 RS

Setti on toteutettu tinkimättömästi, kuten näiltä yrityksiltä odottaa sopiikin. 57 senttiä pitkän Porschen ovet ja luukut aukeavat, ja jousitus sekä hammastanko-ohjaus toimivat realistisesti. Taakse jätetystä luukusta voi ihailla kuusisylinterisen bokserimoottorin käyntiä.

Huiminta on autoon kehitetty kaksoiskytkinvaihteisto: paitsi, että R-, N- ja D-alueet toimivat keskikonsolin vaihteenvalitsimesta, rattiin rakennetut vaihdelavat todella kytkevät auton takaosassa olevan vaihdelaatikon pykälät paikalleen.

Lego Technic Porsche 911 GT3 RS

Kuten aina Legojen kanssa, myös tässä tapauksessa ennen valmiin auton ihastelua on ryhdyttävä rakennustalkoisiin. Porsche kootaan kaikkiaan 2 704 osasta, ja ainakin meiltä meni kokoamiseen kolme kokonaista päivää.

Joulunpyhiksi kannattaa siis varata runsaasti aikaa, jos pukki sattuu tuomaan perheen Porsche-friikille tällaisen lahjan. Ja ohjeita kannattaa todella seurata, sillä tekniikka-Legojen rakentaminen ei ole mikään nopeuslaji. Puhumme kokemuksesta…

Lue koko stoori uusimmasta Moottori-lehdestä 12/2016!

Teksti: Jussi Saarinen, kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat