21.10.2020

Leijonakunkku Peugeot 5008 uudistuu edukseen

Peugeot 5008

Ranskalaisen autonvalmistajan mallisto uudistuu edukseen, nyt vuorossa on loppuvuodesta Suomeenkin saapuva Peugeotin syömähammas, tilava 5008-katumaasturi.

Ensi vuonna kaikista Peugeot-malleista on tarjolla sähköistetty versio. Tätä ennenkin mallisto ehtii monin tavoin uudistua esimerkiksi ulkonäkömuokkauksin ja aiempaa kattavamman varustelun ansiosta. Peugeotin 308- ja 3008-malleja koskeneista uudistuksista olemmekin kertoneet jo aiemmin, mutta nyt on vuorossa Peugeot 5008:n oleelliset uudistukset.

Peugeot 5008

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tärkeä syömähammas

Kookas katumaasturi 5008 edustaa suosittua autoluokkaa. Malli on suosittu meilläkin ja valmistajansa myynnillisiä syömähampaita Euroopassa.

Peugeot 5008:n uudistumisen havaitsee ulkoa, sillä uusi keulailme, jonka osasia ovat kehyksetön etusäleikkö ja konepellin etureunan sijoitettu mallitunnus. Myös etuvalot ovat uusiksi muotoillut ja ovat aina vakiona ledit. Uutta on myös takana eli täysledit valoina. Tarjolle tulee myös kaksi uutta ulkoväriä.

Peugeot 5008

Uudistuksia on tarjolla matkustamonkin puolella kuten aiempaa kookkaampi kymmentuumainen teräväpiirtonäyttö, joka tottelee kosketusta. Myös turvavarustekatras on aiempaa kattavampi. Night Vision -hämäränäköjärjestelmä havaitsee auton edessä liikkuvat elävät olennot kuten eläimet ja ihmiset, yöaikaan tai huonoissa sääolosuhteissa jopa pitkiä ajovaloja pidemmälle, lupauksen mukaisesti 200–250 metrin etäisyydelle asti. Turvaa tuo osaltaan myös automaattinen hätäjarrutus, törmäysvaroitin, aktiivinen kaistavahti, kaukovaloavustin, katveavustin, aiempaa laajempi liikennemerkkien tunnistus sekä mukautuva vakionopeudensäädin.

Peugeot 5008

Automaattivaihteisissa 5008-malleissa uutta on vakiovarusteinen ajotapavalitsin, jossa on kolme vaihtoehtoa.

Moottorikatras tarkoittaa kolmea bensiinimoottoria ja kahta dieselmoottoria.

Aina seitsenpaikkainen

Peugeot 5008 on jatkossa aina seitsenpaikkainen, aiemmin ostaja sai valita viisi- ja seitsenpaikkaisen välillä.

Peugeot 5008

Toisella istuinrivillä on kolme erillistä kiskoilla liikkuvaa istuinta, kolmannella istuinrivillä on kaksi istuinta, jotka kääntyvät tarvittaessa piiloon lattiapinnan alle. Ne ovat myös irrotettavia ja vaativat irrottajaltaan kykyä nostaa 11 kiloisia esineitä. Tavaroille on tilaa istuinjärjestelyjä muokaten 780–1 940 litraa.

Uutuus rantautuu Suomeen vuoden lopulla ja ennakkohinnat alkavat 32 217 eurosta (Active PureTech 130).

Teksti: Marko Jokela Kuvat: valmistaja

Luetuimmat