21.12.2018

Liikennevakuutuksen laiminlyönti käy kalliiksi – uhkana jopa kolminkertainen maksu

nopeusrajoitus

Jos ajoneuvo on rekisteröity liikennekäyttöön, sillä on oltava voimassa oleva liikennevakuutus.

Auton tai muun ajoneuvon lakisääteisen liikennevakuutuksen laiminlyönti voi käydä kukkarolle. Jos vakuuttamaton liikennekäyttöön rekisteröity ajoneuvo tavataan liikenteessä, on seurauksena lakisääteisen liikennevakuutusta vastaavan maksun jälkikäteinen periminen sekä laiminlyöntimaksu siltä ajalta, jonka ajoneuvo on ollut vakuuttamaton.

Liikennevakuutuskeskus perii maksun ensisijaisesti ajoneuvon haltijalta. Jos ajoneuvon haltija on todettu maksujen perinnän yhteydessä ulosotossa varattomaksi, perintään maksu ajoneuvon omistajalta.

Vakuutusmaksua vastaavan maksun ja laiminlyöntimaksun määrää Valtiokonttori Liikennevakuutuskeskuksen esityksestä. Vakuutusmaksua vastaava maksu ja laiminlyöntimaksu muodostavat yhdessä vakuuttamattomuusmaksun.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jopa kolminkertainen maksu

Liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksu voi olla jopa kolme kertaa vakuutusmaksua vastaavan maksun suuruinen.

Summan suuruutta selittävät sattuneet vahingot. Vakuuttamattomuusmaksuilla katetaan vakuuttamattomien ajoneuvojen aiheuttamat liikennevahingot syyttömälle osapuolelle. Tällaisia vahinkoja sattuu satoja vuosittain.

Ajoneuvo, jonka vakuuttamisvelvollisuus on laiminlyöty, on käyttökiellossa, kunnes vakuutus on asianmukaisesti hoidettu. Jos vakuuttamaton ajoneuvo havaitaan liikenteessä, voi poliisi poistaa siitä rekisterikilvet.

Ostosta on viikko aikaa

Lakisääteinen liikennevakuutus on otettava seitsemän (7) päivän kuluessa ajoneuvon ostosta.

Jos olet ottanut liikennevakuutuksen vasta kahdeksantena päivänä tai myöhemmin, on ajoneuvo 8. päivästä alkaen vakuuttamaton. Tämä johtuu siitä, että edellisen omistajan vakuutusyhtiön vastuu jatkuu seitsemän päivää ja on siten päättynyt seitsemännen päivän päätteeksi keskiyöllä.

Vakuuttamattomuusmaksu peritään myös vakuutuksen ottamispäivältä, jos vakuutus on otettu vasta seitsemännen päivän jälkeen.

Lähde: Liikennevakuutuskeskus

Luetuimmat