16.5.2016

Maistiainen: Smart fourtwo cabrio – 23 000 euron pikkuavoauto

Smart Cabrio

Smart fourtwo cabrio on valmistajansa mukaan kolme autoa samassa paketissa.

Smart fourtwo cabrio on huomiohaukka. Sillä ei voi liikkua keräämättä katseita, mutta tuskin on tarkoituskaan.

Auton tärkein käyttökytkin on pieni nappi keskikonsolissa. Se avaa katon. Ja mikä parasta, katon saa auki vaikka kesken ajon tilannenopeudesta välittämättä.

Smart Cabrio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolme autoa samassa paketissa

Canvas-katon alaslaskeminen vie 12 sekuntia ja se tekee autosta puoliavoimen, mutta lisää on luvassa. Irotettavat sivuttaistuet tavaratilan puolelle siirtämällä luvassa on ainutlaatuista avoautoilua.

Valmistajansa mukaan tämä smart on nimittäin luokkansa ainoa aito avo. Valitettavasti matkustamon tuuliohjain on maksullinen valinnaisvaruste.

Katon asennot yhteenlaskien päästään valmistajan mukaan siihen tulokseen, että tässä Smartissa on kolme autoa samassa paketissa.

Smart Cabrio

Virtaviivainen Smart fourtwo cabrio

Kovakattoiseen versioon verrattuna cabrion B-pilarit ovat kapeammat ja muotoilu hieman virtaviivaisempi.

Cabrion vedenpitävyys on valmistajan mukaan varmistettu autonpesutestillä, joka vastaa 500 pesun aiheuttamaa rasitusta. Katon avausmekanismin kestävyyttä on koeteltu avaamalla se 20 000 kertaa.

Smart Cabrio

Smartin nykyversio on kehittynyt turvallisuuden osalta edeltäjästään. Avomalli on selviytynyt pakollisista törmäysteisteistä sekä Mercedes-Benzin omista, vielä pykälää tiukemmsta testeistä moitteettomasti. Niistä erikoisin lienee katolleen käännetyn auton pudotus puolen metrin korkeudelta toisen A-pilarin varaan.

Varustukseen kuuluu ESP sivutuuli-ja mäkilähtöavustimilla. Lisämaksusta pakettiin saa etutörmäysvarottimen ja kaista-avustimen.

Kaksi moottorivaihtoehtoa

Avomallin Smartia mielivän valittavissa on kaksi kolmisylinteristä bensiinimoottorivaihtoehtoa: 52kW/71hv ja 66 kW/90hv. Vaihteisto on viisiportainen manuaali tai twinamic-kakoiskytkinautomaatti.

Tällä kertaa tutustuttavana oli moottorivaihtoehdoista ensimmäinen yhdistettynä automaattiin. Moottoritielle liityttäessä tai maantieohituksissa puhtia soisi olevan lisää. Kaupunkiajossa vastaavia ajatuksia ei synny.

Smart Cabrio

Koeajetun yksilön kokonaishinta veroineen ja toimituskuluineen on 23 800 euroa.

Teksti: Antti Hentinen Kuvat: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat