11.1.2018

Matalalattian pintaremontti: BMW 2-sarjan Tourerit ikäpäivityksessä

BMW 2-sarjan Tourerit

Katumaasturivyöryn keskellä BMW antoi ensimmäisen ikäpäivityksen 2-sarjan Active Tourer ja Gran Tourer -tilamalleilleen.

BMW 2-sarjan Active Tourer ja Gran Tourer saivat saapuessaan paljon kritiikkiä, sillä takavetoisista juppikoneista tunnettu saksalaisvalmistaja toi mallistoonsa perheystävälliset tila-autot ja vieläpä etuvetoisina. Sittemmin myös X1-katumaasturi uudistui etuvetoiseksi ja hämmästyttävän paljon Active Tourerin näköiseksi, joten yhtäkkiä tila-auton etuna olikin tilankäytöllisesti järkevämpi lattiakorkeus.

Kauppa on puristien marmatuksesta huolimatta käynyt. Loppuvuoteen 2017 mennessä 2-sarjan Tourereita oltiin myyty jo komeat 380 000 kappaletta, joista 70% oli 5-paikkaisia Active Tourereita. BMW kiittelee malleja myös suuresta käännytysprosentista, sillä peräti 80% Tourereiden ostajista saapuu muiden merkkien pauloista. Erityisesti tila-bemariin on tykästytty Saksassa, joka imaisee peräti joka neljännen tuotetun yksilön markkinoilleen.

BMW 2-sarjan Tourerit

Nyt mallit ovat kuitenkin edenneet jo uudistumisen ikään. Baijerissa ei ole ryhdytty hätäilemään suurten linjamuutosten kanssa, mutta toisaalta maaliskuussa saapuva facelift viilaa lähes jokaista osa-aluetta tila-autoista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kattavasti hiukan uusi

Ulkoisesti uutta on hiukan kasvatettu BMW:n munuaismaski. Tarkistuksia on tehty myös ajovaloihin, jotka ovat joko halogeenit, led-valot tai mukautuvat led-valot. Samalla etuhelma on muotoiltu uudelleen hiukan erikoisemmaksi ja kokonaisuuteen on istutettu uudet led-sumuvalot. Uutta muotoa on haettu myös takahelmalle ja samalla kaikki nelisylinteriset mallit saavat kaksi pakoputken päätä erotuksena kolmisylinterisistä. Yksittäinen pakoputki on samalla entistä paksumpi.

BMW 2-sarjan Tourerit

Tarjolla on myös etu- ja takahelmalta erilainen M Sport -ulkonäköpaketti, joka korostaa auton leveyttä. M Sportin yhteydessä auto on saatavissa Estoril Blue -sinivärillä. Uusina värivaihtoehtoina ovat Sunset Orange ja Jucaro Beige. Luonnollisesti tarjolla on myös koko joukko uusia vannevaihtoehtoja.

BMW 2-sarjan Tourerit

Sisällä Active Tourer ja Gran Tourer ovat saaneet kolme uutta verhoiluvaihtoehtoa ja BMW kehuu päivittäneensä myös vakioistuimia entistä mukavammiksi. Myös mittaristo on päivitetty ja keskitunnelin suurin muutos on siirtyminen BMW:n sähköiseen vaihdekeppiin automaattivaihteisissa malleissa, kiitos voimalinjojen hienosäädön. Luonnollisesti mallit ovat saaneet myös iDrive-järjestelmän viimeisimmän version uusimpine palveluineen. Samalla BMW on tarkistanut mukautuvan vakionopeussäätimen toimintaa ja tarjolla on 60 km/h nopeuksiin asti toimiva ruuhka-avustin, joka tarkkailee jonon etenemistä ja pitää auton kaistaviivojen välissä.

BMW 2-sarjan Tourerit

Voimalinjoissa BMW luottaa varovaisten päivitysten sarjaan ja päivitykset ovat monilta osin tuttuja sisarmalli Ministä. Bensiinimoottoreiden kulutusta on viilattu jopa 5% ja samalla teho on enimmillään noussut 7 hevosvoimaa ja huippuvääntö on kohonnut 10 Nm. BMW on hakenut säästöjä optimoimalla moottoreiden osa-alueita aina polttoaineen suihkutuspaineesta moottorin kaksipiiriseen jäähdytykseen, jossa jäähydytystä voidaan kohdistaa vain sylinterikanteen kylmäkäynnistyksissä tai osakuormalla. Kolmisylinteriset bensiini- ja dieselmoottorit ovat saaneet uuden tasapainoakselin. Sekä kolmi- että nelisylinteristen moottoreiden kampiakselia on kevennetty 1,1 kilogrammaa.

BMW 2-sarjan Tourerit

Vaihteistoissa nähdään uutuutena 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti ja vääntävämpien moottoriversioiden automaattina on puolestaan 8-vaihteinen Steptronic. Lisäksi tarjolla on 6-vaihteinen manuaali. Active Tourer jatkaa malliston sporttisempana, sillä 225i xDrive (neliveto, 231 hevosvoimaa) ja 225xe iPerformance (neliveto, lataushybridi, 224 hevosvoimaa) ovat tarjolla vain 5-paikkaisen korimallin yhteydessä. 225xe iPerformancen vaihteistona on aina 6-vaihteinen automaatti.

BMW 2-sarjan Active Tourer ja Gran Tourer tuovat kevätmuotinsa Suomeen maaliskuussa. Malliston hinnat alkaen mallina on 216i Gran Tourer, jonka alustava hinta on 32 072 euroa.

Lähde ja kuvat: BMW

Luetuimmat