6.8.2018

Matkailuajoneuvomyynti ei hyytynyt helteeseen – Adria ja Hobby kärjessä

Caravan Show 2017

Matkailuajoneuvokauppa käy hieman edellisvuotta paremmin. Myyntitilastojen kärkisijoilta löytyvät tutut merkit.

Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki. Saksalainen Sunlight on toiseksi eniten myyty ja saksalainen Hobby on kolmanneksi eniten myyty merkki, kertoo myyntitilastoja perannut Matkailuajoneuvotuojat ry.

Heinäkuussa ensirekisteröitiin yhteensä 223 matkailuajoneuvoa, joka on yhden ajoneuvon verran viime vuoden ajankohtaa vähemmän. Tammi-heinäkuun kokonaismyyntimäärä on kuitenkin 1 448 kappaletta, joka on 105 ajoneuvoa (7,8 %) edellisvuotta enemmän, joten voidaan todeta, että kaupanteko ei hyytynyt edes kesän pitkään hellejaksoon.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 128. Määrä on neljän ajoneuvon verran viime vuoden vastaavaan ajankohtaan enemmän. Tammi-heinäkuussa on tehdasvalmisteisia matkailuautoja myyty 92 kappaletta enemmän (11 %) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-heinäkuun ajalla noin 29 %. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Matkailuvaunumyynti edellä viime vuotta

Matkailuvaunuja merkittiin kesäkuussa rekisteriin 95, joka on viisi kappaletta vähemmän kuin kesäkuussa 2017. Tästä huolimatta vuoden kokonaismyynti on edellisvuotta paremmalla tolalla. Kaikkiaan matkailuvaunuja on myyty 513, joka tarkoittaa 2,6 % edellisvuotta enemmän.

Matkailuvaunujen markkinajohtaja on tällä hetkellä saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Aake Kinnunen

Luetuimmat