17.7.2016

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car – johtotähden maila-auto

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car

Mercedes-Birdie vaihtaa AMG:n PGA:han, mutta ainakin siinä lienee draivia.

Todellinen urheiluauto.

Se on Mercedeksen oma mainosslogan sen sujuvasti nimetylle Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car -golfkärrylle, jonka se on valmistanut yhdessä, noh, golfkärryistä tunnetun Garian kanssa. Lehdistötiedotteen mukaan luvassa on kuulemma sensuaalista puhtautta golfkärryjen premium-luokkaan.

– Olemme keksineet golfkärryjen maailman uudelleen Mercedes-Benz Golf Carillamme. Mercedes-Benz tarkoittaa nykyaikaista luksusta ja golf on autenttinen osa sitä teemaa. Sen takia onkin melko luontaista siirtää autojemme suunnittelufilosofia Golf Cariin ja samalla olemme luoneet tuotteen, joka on sensuaalinen ja puhdas, kommentoi Daimler AG:n suunnittelupäällikkö Gorden Wagener.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car
Niiiiin golf.

Mercedes kehuu suunnittelijoidensa onnistuneen golfkärryn mittasuhteiden tavoittamisessa ja tilankäyttöä maksimoidessaan he myös onnistuivat muovaamaan sisä- ja ulkopuolen yhdeksi kokonaisuudeksi. Kärryllä on pituutta 2,35 metriä, leveyttä 1,2 metriä ja korkeutta 1,72 metriä. Kääntösäteen luvataan olevan 5,2 metriä.

Mutta ei muotoilu tähän loppunut. Kärryssä on suuri, kaareva tuulilasi, ja katto on puolestaan hiilikuitua. Lyhyet ylitykset ja erivärinen katto luovat Mercedeksen mukaan lippismäisen ulkoasun, jonka tarkoitus on korostaa kärryn mataluutta ja urheilullisuutta. Pieni takaspoileri puolestaan toimii bägipidikkeenä, maksimikuorman ollessa kaksi bägiä. Taakse on lisätty hiilikuituinen diffuusori "leikkisänä muistutuksena" siitä, että kyseessä on "todellinen urheiluauto". Muotoilulla on myös haluttu viitata Mercedeksen henkilöautomallistoon, esimerkiksi vanteiden ja valojen viitatessa suoraan valmistajan vanhoihin tuotevalikoimiin.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car

Yhtenäinen istuinpenkki on puolestaan muovattu aulatuolien näköiseksi ja tarjoaa kuulemma sensuaalisen kokemuksen. Penkki-istuimen alle on puolestaan piilotettu jääkaappi ja kojelaudassa on lokero golfpallojen säilyttämiseksi siistissä rivissä. Huomiota on kiinnitetty myös pullopidikkeisiin. Bilettämistä varten kärrystä löytyy myös Bluetoothilla toimiva hands-free sekä äänentoistojärjestelmä.

Kojelautaa hallitsee 10,1-tuumainen kosketusnäyttö, jota voi käyttää golfkentän navigointiin ja pistelaskuun. Lisäksi kosketusnäytöllä voi säätää kärryn lukuisia toimintoja, kuten sen tuikitarpeellisia erilaisia ajotiloja. Myös lisävirvokkeiden tilaaminen onnistuu näytön avulla. Myöhemmin luvassa on älypuhelimen kautta toimiva internet-yhteys.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car
Todella upeeta.

Polkimet on merkattu plussalla ja miinuksella, ollen viittaus Gariaan. Samalla ne ovat "hurmaava" yksityiskohta, joka muistuttaa poljinten roolista sähkökäyttöisessä autossa. Kiihtyvyyden luvataan olevan urheilullista ja huippunopeus on rajoitettu 30 kilometriin tunnissa. Toimintasädettä puolestaan riittää 80 kilometriä ja latauksen luvataan kestävän kuusi tuntia. Urheilullista pysähtymistä varten kärryssä on levyjarrut etuakselilla.

Alkuvaiheessa Garia rakentaa Mercedeksen Golf Carista kaksi koeyksilöä, joiden avulla tarkoitus on testata markkinoiden kiinnostusta. Pyrkimyksenä on tehdä ajoneuvosta täydellinen virtuaaliversio, sillä sen myynti tulee tapahtumaan pääasiassa verkossa. Mercedes lupailee uutukaisen olevan myös tieliikennekelpoinen Yhdysvalloissa, sillä se sisältää jopa vilkut ja LED-ajovalot "sään ja pimeyden yllättäessä".

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat