10.1.2018

Mini pesi kasvonsa: enemmän tuttua tyyliä ja brittilippuja

Virkistävä tyylipäivitys ei aiheuta suurta muutosta trendikkään pikkuauton olemukseen. Takavalot voivat kuitenkin yllättää kanssaliikkujat.

Trendit ja tyylit vaihtuvat vauhdilla, mutta nopeasti kulkee myös aika. Vuonna 2014 myyntiin saapui myyntiin jo kolmas sukupolvi "uudesta Ministä", ja nyt vuorossa on brittihenkisen tyyli-ikonin uusi stailaus. Jotain kertaalleen onnistuneesta suunnittelutyöstä kertoo, että luvassa ei ole kovin järisyttäviä muutoksia 3- ja 5-ovisen trenditaiturin ilmeeseen. Samalla facelift koskee myös avo-Miniä.

Mini pesi kasvonsa

Teknisesti Mini on saanut muutamia uusia jippoja, jotka on tosin nähty jo muutama kuukausi sitten. Mini One, Cooper, Cooper S ja Cooper D saavat uudeksi automaattivaihteistoksi 7-vaihteisen kaksoiskytkin-Steptronicin. Cooper SD on puolestaan varustettu aina 8-vaihteisella Steptronic-automaatilla. Kaikki uudet automaatit osaavat hyödyntää navigaattorin ja etukameran tietoja arvioidessaan automaattisen start/stop-käynnistysautomatiikan toimintaa. Automatiikka ei pysäytä moottoria esimerkiksi jonon lähtiessä liikkumaan tai liikenneympyrään saavuttaessa.

Mini pesi kasvonsa

Moottoritilassa suurin uutuus on Mini One ja Mini One Firstin iskutilavuuden kasvu aiemmasta 1,2 litrasta 1,5-litraiseksi, muutoksen tuodessa mukanaan 10 Nm lisää huippuvääntöä. Valmistaja on samalla optimoinut voimalinjan komponentteja entistä keveämmiksi painonsäästön nimissä. Säästökeinoista mielenkiintoisin on moottorin suojakatteen vaihtuminen CFRP-hiilikuitumuoviseksi, kierrätetyn ylijäämähiilikuidun ollessa peräisin BMW i -mallien valmistuksesta.

Mini pesi kasvonsa

Vaikka ulkoasuun kohdistuvat päivitykset ovat yhtä minimaalisia, ovat ne melkeinpä teknisiä viilauksia mielenkiintoisempia. Uudet ajovalomallit päivittävät halogeenivalojen ilmettä ja tuovat lisävarusteisiin led-valoihin uutta teknologiaa. Led-valojen yhteydessä Mini saa myös uudet takavalot, jotka ovat saaneet erottuvan uuden ilmeen Yhdistyneen Kuningaskunnan unionilipusta, tutummin Union Jackistä. Ainakin nämä valot erottaa liikennevirrassa.

Mini pesi kasvonsa

Uusina metalliväreinä ovat Emerald Grey, Starlight Blue ja Solaris Orange. Lisäksi mallit saavat Minin hiljattain päivittyneen logon, joka pelkistää aiemman merkin selkeiksi viivoiksi. Uusien vannetyylien lisäksi tarjolla on Piano Black ulkoilmepaketti, joka vaihtaa etu- ja takavalojen ja keulamaskin kehykset kromisista kiiltomustiksi.

Mini pesi kasvonsa

Sisällä matkustamossa luvassa on tuttu joukko hienovaraisia päivityksiä viihde- ja navigaatiojärjestelmiin. Esimerkiksi Mini Find Mate -laukunetsintätoiminto on käytettävissä ensimmäistä kertaa 3- ja 5-ovisissa malleissa. Samalla käytettävissä oleva verhoilupaletti kasvaa entisestään. Uudistusten näyttävin osa on jälleen Piano Black -paketti, joka tuo mukanaan taustavalaistun Union Jack -kojelautalistan apukuljettajan hämmästeltäväksi. Lippukuvion väri on sama kuin autoon valitun tunnelmavalaistuksen väri. Samalla Mini luonnollisesti muistutti uusien mallien olevan yhteensopivia Mini Yours Customised -personointipalvelun kanssa, johon voi tutustua osoitteessa www.yours-customised.mini.

Mini pesi kasvonsa

Lähde ja kuvat: Mini

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat