20.12.2020

Mini toivottaa videoitse: Hyvää joulua Rauno Aaltonen!

Hyvää joulua Rauno Aaltonen! Ralliprofessori sai Miniltä ajettavakseen auton pitkän eristyksen piristykseksi ja aiheesta tehty video on omiaan tuomaan joulutunnelmaa.

Mini lähestyy lomasesonkia yksinkertaisella viestillä, johon on helppo yhtyä: Hyvää joulua Rauno Aaltonen! Ralliprofessorina tunnettu 1960-luvun lentävä suomalainen sai automerkiltä adventtilahjana ajettavakseen klassikko-Minin Münchenistä asti kotiovelle toimitettuna.

Tästä tehty video on katsottavissa jutun lopusta ja suosittelemme sitä kaikille joulutunnelmaa etsiville. Rauno Aaltosen ilme auton nähdessään on jotakin johon me kaikki voimme samaistua.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyvää joulua Rauno Aaltonen

Koronaeristyksen aikana 82-vuotias rallilegenda ei ole päässyt rallipoluille seuraamaan kisoja tai opettamaan nuorille omia ajotaitojaan. Palo ajamiseen ei kuitenkaan ole hiipunut hiukkaakaan, ja kuntoakin riittää edelleen. Tästä syystä automerkillä haluttiin muistaa Minin pitkäaikaista yhteistyökumppania erityisellä lahjalla koronapuutumisen torjumiseksi.

– Miltei 60 vuoden ajan Rauno on antanut meille niin monia taianomaisia hetkiä, ja nyt oli juuri oikea hetki antaa hänelle vastalahja, kertoo Minin johtaja Bernd Körber.

Rauno Aaltosen ja Minin suhde sai alkunsa vuonna 1962. Aaltonen oli hallitseva suomenmestari ja osallistui ensimmäiseen Monte Carlo -ralliinsa kyseisenä vuonna juuri Minillä. Ensimmäinen yritys päättyi komeaan ulosajoon, mutta tammikuussa 1963 Aaltonen saavutti Mini Cooperillaan luokkavoiton ollen kokonaistuloksissa kolmas.

Vuosi vuodelta Mini petrasi suoritustaan Monte Carlon ainutlaatuisissa olosuhteissa. Tässä Aaltonen oli suurena apuna: hän antoi aina tarkkaa palautetta auton virityksestä, lisävarusteista, tien kunnosta ja renkaiden valinnasta.

Parannukset satoivat pitkään muiden Mini-kuljettajien laariin, kunnes vuonna 1967 Rauno Aaltonen voitti viimein Monte Carlo -rallin. Viimeistään hänen saavutuksensa teki Ministä todellisen rallilegendan.

Myös Moottori yhtyy Minin viestiin: Hyvää joulua Rauno Aaltonen.

[embed]https://youtu.be/ig6Ziwk6Iig[/embed]

Kuvat ja lähde: Mini

Luetuimmat