21.4.2016

Mitsubishi myöntää: 625 000 miniauton kulutuslukemissa epäselvyyksiä

Mitsubishi logo

Epäselvyydet Mitsubishin valmistamien miniautojen kulutuslukemissa paljastuivat Nissanin tutkittua omalla merkillään myytäviä sisarmalleja.

Mitsubishi Motors Corporation on myöntänyt manipuloineensa noin 625 000 miniauton kulutuslukemia Japanin markkinoilla. Manipulointi paljastui, kun malleja omalla nimellään myyvä Nissan pyysi Mitsubishiä tarkistamaan kulutuslukemissa olevia epäselvyyksiä. Mitsubishin sisäisessä tarkastuksessa paljastui, että Japanin laista poikkeavassa testimenettelyssä autoon kohdistettiin standardia pienempi vierintä- ja ilmanvastus parempien kulutuslukemien aikaansaamiseksi.

Manipulointi koskee Japanin sisäisillä markkinoilla olevia pieniä, niin sanottuja Kei-autoja, jotka ovat pienen kokonsa ja edullisempien käyttökustannustensa ansiosta erittäin suosittuja Japanissa. Mitsubishin malleista manipulointi koskee eK ja eK Wagon -malleja, joita myydään myös Nissanin merkin alla Dayz ja Dayz Roox -mallinimillä.

Mitsubishi ja Nissan ovat keskeyttäneet kyseisten mallien myynnin ja nyt yhtiöt keskustelevat Nissanille maksettavista korvauksista. Samassa yhteydessä Mitsubishi on luvannut tutkituttaa ulkopuolisilla asiantuntijoilla myös vientimarkkinoille suunnattujen ajoneuvojen kulutusarvot.

Lähde: Automotive News, Mitsubishi Motors, kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat