30.7.2017

MM-ralli ajetaan Jyväskylässä myös 2018-2020

MM-ralli ajetaan Jyväskylässä myös 2018-2020

Jyväskylän kaupunki ja AKK Sports ovat solmineet Suomen MM-rallin jatkumisesta myös vuosina 2018–2020.

Jyväskylän kaupunki ja AKK Sports Oy on solminut sopimuksen rallin maailmanmestaruusosakilpailun järjestämisestä vuosina 2018, 2019 ja 2020. Jyväskylän kaupungilla on myös neuvotteluetuoikeus vuosille 2021, 2022 ja 2023.

Tehdyssä sopimuksessa sovitaan AKK Sports Oy:n ja Jyväskylän kaupungin välisestä yhteistyöstä sekä FIA:n vuosittain myönnettävän ralliautoilun MM–sarjan osakilpailun järjestämiseen liittyvistä yhteistyövelvoitteista. Tarkoituksena on kehittää Jyväskylän kaupungin saamaa näkyvyyttä ja matkailijamäärää. Samalla pyritään vahvistamaan tapahtuman tuotekuvaa sekä takaamaan sen terve talous.

AKK myöntää Jyväskylän kaupungille Neste Rallin ”Official Partner” –statuksen. Myös katsojille tuttuja piirteitä säilyy, sillä AKK sitoutuu järjestämään joka vuosi yhden kaupunkierikoiskokeen Jyväskylän keskustan välittömässä läheisyydessä. Tämän lisäksi maali ja lähtö sijaitsevat Jyväskylässä sekä kilpailukeskus ja huoltoparkki Jyväskylän Paviljongissa.

Jyväskylän kaupungin neuvotteluetuoikeus seuraavaa kolmevuotista sopimuskautta koskien on 60 vuorokautta. Kaupungin kustannukset tulevat kuitenkin nousemaan jo nyt merkittävästi. Vuoden 2017 rallille on varattu kaupungin talousarviossa 310 000 euroa, kun kolmivuotisen sopimuksen palvelusopimusosuuden arvio on 360 000 euroa. Tämän lisäksi Jyväskylän kaupunki suorittaa jatkossa AKK:lle vuosittain 125 000 euroa Neste Rallin kansainvälisiä lupamaksuja.

Kaupunki pyrkii kattamaan kustannuksia hankkimalla yhteistyökumppaneita osallistumaan rallin kustannuksiin. Tavoitteena on saada yhteistyökumppaneilta vähintään 120 000 euroa vuodessa. Viime vuosina kaupungin yhteistyökumppaneita ovat olleet Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, Keski-Suomen liitto, Jyväskylän Messut Oy, Jyväskylän Kongressikeskus Oy ja Keskimaa Oy.

Lähde: Jyväskylän kaupunki Kuva: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat