28.10.2020

Moottori 11/2020: sähköauto Volkswagen ID.3:n kyvyt ja haasteet, parivertailussa Audi A3 ja BMW 118i ja unelmana Porsche 911 Turbo S

Tuore Moottori tarjoaa sivuillaan runsaan kattauksen aiheita kompaktien premium-autojen Audi A3:n ja BMW 118:n parivertailusta ja rallimanageri Marcus Grönholmin mielenkiintoisesta elämäntarinasta Suomen kauneimpaan tiehen.

Moottorin numerossa 11/2020 koeajamme väkivahvan Porsche 911 Turbo S:n, kerromme laajan turvaistuintestin tulokset sekä nautiskelemme Suomen kauneimman tien maisemista välillä Utsjoki–Karigasniemi. Matkakertomus vie tällä kertaa aikamatkalle mukaan suomalais-saksalaisen seurueen autoseikkailuun Saksassa vuonna 1933.

Kerromme myös liikenteen verotuksesta ja uudelleen herätetystä ideasta kilometriverosta eli paikannukseen perustuvasta ajamisen seurannasta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen ID.3 – odotetuin sähköauto

Volkswagen ID.3 on autotulokas, joka on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri maailman. Saksalaisjätin vastaus päästöttömään ajamiseen on kenties koko vuoden 2020 odotetuin autouutuus. Moottori koeajoi täyssähköauton tuoreeltaan. Kerromme kattavan koeajon perusteella mikä uutuudessa toimi – ja missä on vielä kehitettävää.

Volkswagen ID.3Käyttöjärjestelmänsä toimivuuden ja vaivattomuuden puolesta auto on vielä raakile, mutta ajettavuudessa ei ole suuremmin hammasteltavaa: auto on hiottu toimivaksi ja helposti lähestyttäväksi. Peruskäytös vastaa automaattivaihteista polttomoottoriautoa.

Kiasta Jeepin kautta Hondaan

Moottorin numerossa 11/2020 koeajossa on myös tukku muita kiinnostavia autouutuuksia, joissa on lukuisia hybridiratkaisuja. Koeajettuina ovat muun muassa kiinnostava neljännen polven Toyota Yaris Hybrid, joka on kasvattanut tehoaan.

Koeajettuina ovat myös uuden sukupolven Kia Sorento, valmistajansa ensimmäinen ladattava hybridi Jeep Compass PHEV sekä Audin leppoisasti nimeämä Audi A3 Sedan Business Launch Edition 35 TFSI S-Tronic MHEV.

Koeajetusta katraasta kevythybridi on myös uudistunut Hyundain i30-malli. Mercedes-Benzin E 300 de yhdistää puolestaan kiinnostavasti voimalinjassaan dieselmoottorin ja lataushybridin.. BMW X1 xDrive 25e on saksalaisvalmistajan vastaus kompaktien etuvetoisten lataushybridi-katumaasturien kilpailuun.

Esittelemme myös uudistuneen ja persoonallisen pikkuauto Citroën C3:n. Koeajettuina on myös uuden Honda Jazzin korkeampana Crosstar-versiona.

Ford Fiesta Activen koejaettu versio on esimerkki yksilitraisella ja kolmisylinterisellä moottorilla varustetusta kevythybridistä. Koeajossamme on myös Ford Fiesta, jossa on uusi kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto. Kiinnostava tulokas on myös ranskalainen täyssähköauto eli Peugeot e-208. Samalta valmistajalta koeajossamme on myös uudistuneen Peugeot 308:n farmarimalli.

Kaksipyöräisistä koeajossa ovat suorituskykyinen ja matka-ajoon soveltuva Indian Challenger sekä aloittelevien motoristien suosikki Honda Rebel Tour.

Kokoamamme autokalenteri kertoo eri uutuusmallien rantautumisesta Suomeen.

Suomen kaunein tie ja Porsche 911 Turbo S

Suomen ja Norjan rajaa seuraavaa Tenontietä välillä Utsjoki–Karigasniemi kehutaan maamme kauneimmaksi, eikä suotta. Välillä tämä näyttävä tieosuus viistää joenrantaa, välillä se sivuaa tunturin kuvetta. Tien profiili huikaisevissa maisemissa avautuu näyttävin ilmakuvin.

Ajoelämyksiä tarjoaa myös Porsche 911 Turbo S, jonka ohjaksiin pääsimme kadulla ja KymiRingin moottoriradalla. Kerrotaan ne keskeisimmät Porschen arvot, jotka kirjataan luvuin 650 hv, 800 Nm, 2,7 sekuntia ja 439 912 euroa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Turvaistuimia ja rallimanagerointia

Tuore ja kattava turvaistuintesti paljastaa, että haitallisten kemikaalien suuri määrä voi johtaa turvakaukalon hylkäykseen. Tällä kertaa testissä oli mukana 18 istuinta. Istuimista yhdeksän sai kokonaisarvosanan hyvä ja seitsemän istuimen arvosanaksi tuli tyydyttävä. Kahden istuimen arvosanaksi tuli heikko.

Kerromme tuoreen Moottorin sivuilla myös entisen rallikuski Marcus Grönholmin monipolvisesta matkasta nuoria lupauksia auttavaksi manageriksi.

Parivertailussa Audi A3 ja BMW 118i

Kattavassa parivertailussa auton eri omaisuudet tulevat punnituiksi monista eri näkökulmista suorituskyvystä taloudellisuuteen, kaupunkiajosta maantieajoon ja sisätiloista turvallisuuteen. Tällä kertaa parivertailussamme kilvoittelevat kiinnostavat ja kompaktit premium-autot Audi A3 ja BMW 118i. Mutta kumpi vie voiton, se selviää vain painetun Moottorin 11/2020 sivuilta. Moottorin voi ostaa myös digitaalisena näköislehtenä Lehtiluukku.fi -sivuston kautta.

Teksti: Moottori Kuvat: Jari Saarentaus, Lauri Ahtiainen, Aake Kinnunen

Luetuimmat