28.11.2020

MotoGP-menestys nosti Suzuki GSX-R1000R -satavuotisjuhlamallin kysyntää

Suzuki GSX-R1000R

Suzukin piti juhlistaa 100-vuotisjuhliaan hillitysti vain MotoGP-värityksen saaneella GSX-R1000R -juhlamallilla, mutta Joan Mirin ajettua Suzukillaan MotoGP-luokan maailmanmestariksi räjähti juhla-Suzukien kysyntä käsistä.

Maaliskuun 15. päivänä tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Michio Suzuki perusti nimeään kantavan yrityksen Japanissa. Aivan kuin sen kunniaksi ajoi espanjalaiskuljettaja Joan Mir kuin hurmiossa MotoGP-kauden yhdeksässä kisassa seitsemän kertaa podiumille, ja kausi huipentui Suzuki-kuljettajan maailmanmestaruuteen.

Suzuki GSX-R1000R

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yli miljoona myytyä GSX-R -mallia

Suzukin GSX-R -mallien historia alkaa vuodesta 1985, ja yli kolmen vuosikymmenen aikana GSX-R -mallien myynti on ylittänyt miljoonan kappaleen rajan. Tämän hetken mallistossa lippulaivan titteliä kantaa GSX-R1000R. Niinpä olikin luontevaa, että 100-vuotisjuhlamalli muokattiin juuri tästä lippulaivamallista. Käytännössä ero perusmalliin on vain MotoGP-värityksen saaneiden katteiden verran, mutta ”vain”-sana voitiin tiputtaa pois siinä vaiheessa, kun Suzuki ajoi kuljettajien MotoGP-mestaruuteen tällä yhdeksän kisan tynkäkaudella.

Suzuki GSX-R1000R

Limited Edition -mallinimen perässä kertoo, että rajoitettuna eränä valmistettavaa mallia ei mahdollisesti riitä kaikille halukkaille. Suzukin kilpailumenestyksen myötä eurooppalaiset Suzuki-maahantuojat ja -jälleenmyyjät jakoivat koko kiintiönsä sulle-mulle -periaatteella jo etukäteen. Kun Suomesta löytyi yksi halukas erikoismallin tilaaja, sanottiin maahantuojalle ettei niitä riitä Suomeen yhtään kappaletta. Siitä huolimatta, että ostajakandidaatti oli liikkeellä hyvinkin ajoissa heti mallin julkistuksen jälkeen. Euroopassa kaikkia yksilöitä ei vielä tässä vaiheessa oltu myyty kuluttajille, mikä lopulta oli se syy että yksi pyörä väsytystaistelun jälkeen saatiin Suomen kamaralle.

Suzuki GSX-R1000R

Marraskuun loppupuolella jämsäläisessä Huolto-Kaksikko -moottoripyöräliikkeessä vietettiin juhlava hetki, kun ainoa Suomeen saatu GSX-R1000R 100th Anniversary Limited Edition luovutettiin asiakkaalle.

Suzuki GSX-R1000R

Suzuki GSX-R1000R

Moottori: nelisylinterinen rivimoottori, 999 cc
Teho: 202 hv (148 kW) / 13 200 r/min
Vääntö: 118 Nm / 10 800 r/min
Voimansiirto: monilevyinen märkäkytkin, kuusivaihteinen kasettivaihteisto, ketjuveto

Hinta: 25 999 €

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat