4.12.2021

Naamiokuvassa ujostelee Polestar 3 – sähköautobrändi panostaa nyt kasvuun

Polestar 3 naamiokuva sähköauto
_

Ensi vuonna saapuva sähkökatumaasturi Polestar 3 esiintyy naamiokouvassa. Samalla Polestar kertoo suunnitelmistaan pohjarakenteiden, malliston ja laajenemisen suhteen.

Aiemmin peiton alla luimistellut Polestar 3 on saatu viralliseen naamiokuvaan. Ruotsalais-kiinalaisen sähköautomerkin seuraava malli on katumaasturi, suorituskykyä unohtamatta. Polestar 3 on tulossa markkinoille 2022.

Erityisesti uutuusmallin arvioidaan vetoavan yhdysvaltalaisiin, joten uuden mallin valmistus tapahtuu Etelä-Karolinan Charlestonin tehtaalla.

– Rakennamme Amerikassa amerikkalaisille, kiteyttää Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath.

– Polestar 3 on suunniteltu esiteltäväksi 2022 suorituskykyisenä sähkökatumaasturina, joka määrittelee, miltä katumaasturit näyttävät sähköaikana, toimitusjohtaja jatkaa.

Polestar 3:n pitäisi olla eräs ympäristötietoisimmista autoista, mitä alalla on nähty. Se on myös suunniteltu siten, että autoon olisi tulossa 2020-luvun puolivälissä seuraavan sukupolven autonomisen ajamisen tekniikkaa, joista vastaavat muun muassa Nvidia ja Lidar-järjestelmiä valmistava Luminar. Ingenlath kuvailee, että auton kykyjen pitäisi olla jossain autonomiatason kolme ja neljä välimaastossa.

– Kuvailemme hyvin selkeästi mihin se pystyy: se päästää sinut vapaalle moottoritien autonomisissa tilanteissa. Kuljettajan ei tarvitse keskittyä ajamiseen ja hän voi irroittaa kädet ohjauspyörästä ja auto hoitaa sen osuuden ajamisen. Toiset kutsuisivat sitä tason 4 autonomiaksi, mutta jos tasoja tulkitaan tiukasti, niin kyseessä on enemmänkin 3-plus, Ingenlath kommentoi Automotive Newsille.

_

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kasvusuunnitelmia ja oma perusrakenne

Polesstarin lähivuosien tavoitteena on kasvaa. Tänä vuonna yhtiö saavuttanee 29 000 auton tavoitteensa yhteensä 14 eri markkina-alueella. 2023 mennessä merkki haluaa olla ainakin 30 eri markkinalla ja 2025 vuotuisen myyntimäärän pitäisi olla 290 000 autoa. Jo ensi vuoden aikana yhtiö haluaa tuplata omien myymälöidensä määrän 86:sta 150:een.

Mallistossa laajenemissuunnitelmat merkitsevät uutta Polestar-mallia joka vuosi seuraavan kolmen vuoden ajan.

Osana suunnitelmia on myös oman perusrakenteen kehittäminen. Tähän asti merkki on hyödyntänyt Volvon kanssa kehitettyjä ratkaisuja, mutta nyt tavoitteena on kehittää oma alumiininen runkorakenne. Ensimmäinen uutta rakennetta hyödyntävä auto lienee Polestar 5, josta nähtiin aiemmin Precept-konseptimalli. Precept onkin Ingenlathin mukaan ollut paras osoitus siitä, että omat rakenteet antavat mahdollisuuden eriäviin autoihin.

– Jos pistäisimme sen [Preceptin] olemassa olevaan sarjatuotantorakenteeseen, joka löytyy konsernin työkaluvalikoimasta, olisimme ehdottomasti joutuneet kompromissiin tuloksen suhteen, Ingenlath kommentoi.

Lähteet: Polestar, Automotive News Kuvat: Polestar Teksti: Aake Kinnunen

Lisää aiheesta

Luetuimmat