24.11.2017

Nettiauto selvitti: käytettyjen dieseleiden myynti pysynyt ennallaan

käytettyjen dieseleiden myynti pysynyt ennallaan

Viime kuukausina vellonut keskustelu dieselin tulevaisuudesta ei ole vaikuttanut käytettyjen autojen myyntiin.

Käytettyjen autojen kauppasivusto Nettiauto.com on kaivanut viime vuosien tilastojaan selvittääkseen miten dieselillä oikein menee. NettiX-sivustojen alaisuuteen kuuluva Nettiauto tutki autojen myyntiaikaa, myyntimääriä ja hintaa 1.1.2014–31.10.2017 välisenä aikana.

Nettiauton nyt julkaisemat kuvaajat näyttävät, että tänä vuonna dieseleiden myyntimäärät ovat jopa olleet hienoisessa kasvussa kesäkuusta alkaen. Myyntimäärät ovat olleet koholla jopa viime vuosiin verrattuna.Mediaanihinnoista kertova kuvaaja näyttää puolestaan markkinoiden hintatason pysyneen melkolailla paikallaan niin bensiini- kuin dieselautojen suhteen. Huomioimisen arvoista on dieseleiden lähtökohtaisesti korkeampi hintataso. Mediaanihinta bensiiniautoilla on pysytellyt tänä vuonna 6 000 euron tuntumassa, kun dieseleillä se on yli 11 000 euroa.

käytettyjen dieseleiden myynti pysynyt ennallaanMyös dieseleiden myyntiajat ovat pysyneet ennallaan pitkällä aikavälillä, eli viimeaikainen keskustelu polttoaineesta Suomessa ja Saksassa ei ole vaikuttanut myyntitapahtumien nopeuteen. Kuvaajan mukaan dieselillä kestää noin viikko kauemmin mennä kaupaksi verrattuna bensiiniautojen mediaaniin. Nettiauto ei tosin kerro, onko ero perusteltavissa ajoneuvojen merkittävällä hintaerolla.

käytettyjen dieseleiden myynti pysynyt ennallaanSivusto huomauttaa kuitenkin lopuksi, että dieseleiden hakumäärät ovat laskeneet myös Nettiauto.comissa, mutta se ei ole vielä heijastunut myyntitapahtumiin.

Lähde ja kuvaajat: Nettiauto Kuva: Roman Razinkov

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat