27.4.2018

Nissan Leaf viiteen tähteen tiukentuneissa törmäystesteissä

Nissan Leaf

Euro NCAP -törmäystestiohjelma painottaa yhä enemmän aktiivista turvallisuutta

Vuodenvaihde toi Euro NCAP -törmäystestiohjelmaan uudistuksia. Testiohjelma on painottanut aktiivisen turvallisuuden merkitystä jo pitkään. Linjan mukaisesti testiohjelmaan on nyt otettu törmäyksenestojärjestelmän polkupyöräilijän havainnointikykyä mittaava koe.

Muita uudistuksia ovat hätäjarrutusjärjestelmän kykyä havaita jalankulkijat pimeässä ja vaikeassa mittaava koe. Myös kaista-avustimien kykyä pitää ajoneuvo ajoradalla mitataan entistä enemmän.

Nissan Leaf

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Leaf täysiin tähtiin

Ensimmäinen uudella arvostelujärjestelmällä mitattu auto oli Nissanin toisen sukupolven täyssähköauto Leaf. Auto sai tulokseksi täydet viisi pistettä.

Nissan suojasi aikuismatkustajia 93 prosentin edestä. Pieniä moitteita japanilaisauto sai kuljettajan pään hipaisusta ohjauspyörään, joka viittaa turvatyynyn alhaiseen paineeseen. Kokokeulatörmäyksssä kuljettajan turvavyö ei tukenut lantiota optimaalisesti ja takamatkustajan rintakehän kuormitus kohosi. Kylki- ja tolppatörmäyksistä Leaf sai täydet pisteet. Jalankulkijasuojasta Nissan sai 86 prosenttia. Osakeulatörmäyksessä kymmenvuotiaan kokoisen testinuken niskaan kohdistui korkeita kuormituksia.

Nissan Leaf

Jalankulkijasuojasta Nissan sai 71 prosenttia. Konepelti tarjosi keskinkertaisen suojan, ja jäykät tuulilasin pilarit suojasivat huonosti. Nissanin automaattinen törmäyksenestojärjestelmä suoriutui keskinkertaisesti kevyenliikenteen törmäyksien estämisessä.

Aktiivisesta turvavarustelusta Nissan sai myös 71 prosenttia. Pientä miinusta auto sai takaistuimen turvavyömuistuttimesta puuttuvasta takamatkustajan tunnistuksesta. Varusteluun kuuluvat myös kaistavahti ja mainittu törmäyksenestojärjestelmä.

Lähde ja kuvat: Euro NCAP

Luetuimmat