26.9.2022

Nissanilta uusi sähköauto tavarakuljetuksiin – kehittynein pakettiauto Nissanin mallistossa

Nissan aloittaa Townstar-mallin valmistuksen Ranskassa. Townstar edustaa Nissanin tämän hetken mallistossa kehittyneintä pakettiautoa.

Nissan aloittaa täysin uuden täyssähköisen Nissan Townstar EV -pakettiauton tuotannon. Automalli on Nissan-Renault-Allianssin yhteiselle CMF-C -alustalle rakennettava pakettiauto ja se valmistetaan Allianssin tehtaassa Ranskan Maubeugenissa. Renault´n mallistossa auto tottelee nimeä Renault Kangoo E-Tech, ja se on ollut jo Moottorin koeajossa.

Nissanille Townstar EV on merkittävä automalli ja virstanpylväs Nissanin tavoitteessa sähköistää valikoimansa ja edistää tavoitettaan olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Uusi Townstar EV kulkee Nissan e-NV200 -mallin jalanjälkiä ja sen suunnittelussa on hyödynnetty Nissanin pitkää kokemusta sähköisistä hyötyajoneuvoista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toimintasäde jopa 291 kilometriä

Täyssähköisen Nissan Townstar EV:n voimalinja on optimoitu älykkäällä energianhallinnalla ja nestekiertoisella akun jäähdytyksellä ja lämmityksellä. Auton aerodynaamikkaa on hiottu toimintasäteen optimoimiseksi ja  Townstar EV:n toimintamatka onkin jopa 291 kilometriä (WLTP).

Townstar EV:ssä on 45 kWh:n akku ja se antaa tehonsa sähkömoottorille, joka tuottaa 122 hevosvoimaa ja 245 newtonmetrin vääntömomentin. Latausvaihtoehtoina Townstar EV:ssä on 11–22 kW (AC) tai CCS -pikalataus (DC). Pikalataus mahdollistaa akun lataamisen 15 prosentista 80 prosenttiin 37 minuutissa.

Townstar EV:n tunnistaa muotoilunsa perusteella Nissaniksi. Auton etusäleikkö pitää sisällään Kumiko -kuvion, joka heijastaa Nissanin japanilaista DNA:ta.

Sisäpuolella on otettu huomioon kuljettajan viihtyvyys ja ergonomia. Auto on varustettu nykyaikaisilla teknologioilla, jotka pitävät sisällään yhteyspalvelut, tietoviihdejärjestelmän sekä kuljettajaa avustavat turvallisuusominaisuudet. Nissanin tiedotteessa todetaan, että Townstar EV edustaa kehittyneintä pakettiautoa Nissanin tämänhetkisessä mallistossa.

Jopa kaksi eurolavaa kyytiin

Townstar EV:ssä on muun muassa kuljettajaa avustava järjestelmä, ProPILOT, joka yhdessä Nissanin Around View Monitor -kamerajärjestelmän kanssa tuo kuljettajalle lisää varmuutta. Matkustusmukavuuden takaa lämmitettävä tuulilasi ja etupenkit. Lämpöpumppu varmistaa ohjaamon miellyttävän lämpötilan kaikissa tilanteissa jakamalla lämpöä akusta matkustamoon.

Auton suurin hyötykuorma on 600–800 kg ja suurin vetomassa 1 500 kiloa. Vetomassa odottaa vielä tämän uutisen kirjoitushetkellä tyyppihyväksyntää. Townstar EV:n monipuolinen tavaratila vaihtelee 3,3–4,9 kuution välillä, jolloin kyytiin mahtuu jopa kaksi eurolavaa.

Kuljettajaa avustavat turvateknologiat pitävät sisällään esimerkiksi kuolleenkulman varoitusjärjestelmän, pysäköintiavustimen, mukautuvan vakionopeussäätimen, älykkään hätäjarrutustoiminnon jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, sivutuulen avustimen sekä perävaunun vakautusjärjestelmän.

Jokaisella Nissanin hyötyajoneuvolla on erinomainen 5 vuoden / 160 000 km:n takuu. Lisäksi Townstar EV:ssa on 8 vuoden takuu ajoakkulle (akun kunto vähintään 70 %).

Lähde: Nissan

Luetuimmat