10.3.2016

Optima – Kian ensimmäinen ladattava hybridi

Kia Optima Hybrid

Kian Optima-mallisto täydentyy tuntuvasti. Ladattava hybridi saa seuraa isosta farmarista. Suomeen uutuudet saapuvat syksyllä.

Kian ensimmäinen ladattava hybridi on Kia Optima Plug-in Hybrid, jossa kaksilitrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori ja sähkömoottori tuottavat yhteensä 205 hevosvoimaa ja melko muhkean 375 newtonmetrin vääntömomentin.

Vaihteistona on kuusiportainen automaatti. 50 kilowatin sähkömoottori korvaa automaatin perinteisen momentinmuuntimen.

Pelkällä sähköllä pitäisi päästä 54 kilometriä. Hiilidioksidipäästöt Kia pyrkii saamaan 37 grammaan kilometrillä. joten keskikulutus valahtaisi reilusti alle kahteen litraan.

Kia Optima Hybrid

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Töpseliluukku paljastaa

Ladattava hybridi näyttää miltei samalta kuin tavallinen porrasperäinen Optima, mutta umpinainen maski ja vasemmassa etukulmassa oleva töpseliluukku paljastavat sen.

Valitettavasti takapenkkien taakse sijoitettu litium-ioniakku vie tavaratilasta osansa, eikä konttiin mahdu kuin pikkuautomaiset 307 litraa kuljetettavaa.

Kia Optima Hybrid

Optima Sportswagon on syömähammas

Tekniikaltaan perinteisempi mutta myyntimääriltään luultavasti tärkein uusi malli on kuitenkin Kia Optima Sportswagon. Se on Kian ensimmäinen iso farmarimalli.

Kia Optima Sportswagon

Pituudeltaan ja leveydeltään se on yhteneväinen tavallisen Optima-sedanin kanssa, mutta katto on puoli senttiä korkeammalla tavaratilan kasvattamiseksi.

Ruuma on selvästi käytännöllisempi kuin porrasperämallissa, ja se vetää näkösuojan alle tavaraa 553 litraa eli 48 litraa enemmän kuin sedan.

Kia Optima Sportswagon

Takaistuimet saa kaadettua kolmessa osassa, ja kippaaminen käy helposti kontin sisällä olevista vivuista.

Optima Sportswagoniin tulevat samat moottorivaihtoehdot kuin tavalliseen Optimaan. Myynnillisesti parhaiten on menestynyt 1,7-litrainen, 141 hevosvoiman turbodiesel, jonka jatkeeksi saa myös uuden seitsenlovisen kaksoiskytkinautomaatin.

Tuttu bensiinivaihtoehto on vapaasti hengittävä kaksilitrainen 163 hevosvoiman pata. Uusi sporttisempi, 245 hevosvoiman, kaksilitraisella bensiiniturbolla kulkeva GT-versio tulee myös farkkuna.

Kia Optima Sportswagon

Valmistajan mukaan Kia Niro ja Optiman uudet versiot ehtivät Suomeen syksyllä.

Teksti: Teppo Komulainen, Kuvat: Kia

Luetuimmat