3.12.2017

Päivän kuva: tallistudio tositestissä

Vertailu 12/2017 Päivän kuva 1

Moottorin autotallin uusittu sisustus on tähän asti toiminut koreiden studiokuvien näyttämönä. Nyt ryhdyimme tekemään siellä toisenlaista testityötä.

Säädä istuimia, etsi vipuja, kääntele penkkejä, mittaile tavaratiloja, asettele välipohjia – ja lopulta kapua sisään, vaikka sinne ei välttämättä edes mahtuisi.

Autojen sisätilojen arvosteleminen on aina vaivalloista puuhaa. Ja hikikarpaloiden määrä on suorassa suhteessa autosta löytyviin muunneltavuusmahdollisuuksiin.

Erityisen haastavaa homma on, jos sitä joutuu suorittamaan epäsuotuisissa olosuhteissa – pahimmillaan ulkoisissa sellaisissa. Säästä riippumattahan ne jutut syntyvät.

Myöskään pimeys, tuo myöhäissyksyinen toverimme, ei suinkaan helpota. Autojen sisustukset kun ovat miltei poikkeuksetta sitä samaa sävyä, siis tummanpuhuvia.

Moottorin tämänkertaisen parivertailun kohdalla kaikki oli onneksi toisin. Toimituksen timpurit olivat nikkaroineet autotallimme uuteen uskoon, ja se todella näkyi.

Valon määrää, kun sitä kerrankin on tarjolla, osaa todella arvostaa. Valokuvaamista varten kattoon rakennetut studiolamput paljastivat autojen jokaisen yksityiskohdan.

Niinpä edes ahtaanpuoleinen istumisprosessi Peugeot 5008:n ja Škoda Kodiaqin kolmansille penkkiriveille ei tuottanut juuri tuskaa, kun kirkasvalopatteristo valaisi ylhäällä mieltä.

Oheinen otos on vain muistiinpano kyseisistä tilasessioista. Artikkelin varsinaiset sisäkuvat otettiin samassa tilassa, ja tulos puhui puolestaan. Siitä lisää hieman myöhemmin.

Teksti ja kuva: Jussi Saarinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat