26.12.2022

Polestar esittelee kuljettajan valvontajärjestelmän – Polestar 3 -malliin vakiovarusteena

Smart Eye ja sähköautojen valmistaja Polestar esittelevät Polestar 3 -autossa kuljettajien valvontajärjestelmää CES 2023 -messuilla.

Smart Eye ja sähköautojen valmistaja Polestar esittelevät Polestar 3 -kuljettajien valvontajärjestelmää CES 2023 -messuilla Las Vegasissa tammikuussa 2023. Smart Eyen kuljettajien valvontatekniikka sisältyy tulevaan Polestar 3 -mallin vakiona.

Tulevassa Polestar 3 -mallissa tulee olemaan paljon edistyksellistä tekniikaa, jonka tarkoituksena on välttää onnettumuuksia ja pelastaa ihmihenkiä. Tulevassa Polestar 3 -malissa tulee olemaan kaksi kuljettajan valvontakameraa sekä Smart Eye -ohjelmisto, jotka seuraavat kuljettajan pään, silmien ja silmäluomien liikkeitä. Järjestelmä voi tarvittaessa laukaista varoitusviestejä, ääniä ja jopa hätäpysäytystoiminnon, kun se havaitsee kuljettajan nuokkuvan.

Järjestelmä on osa laajempaa järjestelmää, johon liittyvät useita järjestelmiä, kuten Driver Alert Control, kaistavahti, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja muita järjestelmiä.

Las Vegasin CES-messuilla vierailijat voivat nähdä, kuinka Polestar 3:n sisällä olevat kamerat seuraavat kuljettajan pään ja silmien liikkeitä, ja huomata, kuinka Polestar 3:n tekoälyohjelmisto voi havaita kuljettajan tilan reaaliajassa.

– Olemme innoissamme ruotsalaisten innovaattoritovereiden saamisesta osastollemme CES:ssä. Yli miljoona autoa on nyt varustettu edistyneellä kuljettajan valvontateknologiallamme, joten tämä on loistava tilaisuus esitellä, mitä pinnan alla piilee yhdessä viimeisimmistä perheeseemme liittyvistä autoista, Smart Eyen toimitusjohtaja ja perustaja Martin Krantz sanoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Smart Eye myös ruotsalainen yritys

Polestarin ja Smart Eyen pääkonttori on Göteborgissa, Ruotsissa, mikä korostaa Ruotsin toiseksi suurimman kaupungin yhä tärkeämpää roolia autotekniikan ja -kehityksen edistämisessä.

Smart Eye on maailman johtava Human Insight AI -teknologia, joka ymmärtää, tukee ja ennustaa ihmisten käyttäytymistä monimutkaisissa ympäristöissä. Autoteollisuudessa Smart Eye tarjoaa valmiita kuljettajan valvontajärjestelmiä ja Interior Sensing -ratkaisuja. Smart Eye -teknologiaa on kehitetty kahden vuosikymmenen ajan ja tekniikkaa on mukana 17 eri autonvalmistajan autoissa, Polestarin lisäksi myös BMW-autoissa.  Kuljettajanvalvontaohjelmisto on asennettu jo miljoonaan autoon.

Smart Eye on julkisesti noteerattu yritys, joka perustettiin vuonna 1999, ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja sillä on toimistot Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Tanskassa, Egyptissä, Singaporessa, Kiinassa ja Japanissa.

CES avautuu yleisölle 5. tammikuuta 2023.

Lähde: Polestar

Luetuimmat