31.7.2017

Rallimuseossa voi nyt myös kuunnella ralliautoja

Mobilia Rallimuseo

Automuseo Mobilian yhteydessä Kangasalalla toimiva Rallimuseo laajentaa käyntikokemuksen silmänruoasta äänien sinfoniaan. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Grumblo-sovelluksen kanssa.

Mobilian Rallimuseo tarjoilee näyttelystä löytyvien autojen äänimaailmaa yhteistyössä Grumblo-nimisen sosiaalisen median videoiden jakopalvelun kanssa. Tällä hetkellä saatavilla on 11 Rallimuseon näyttelystä löytyvän auton ääninäyte videomuodossa. Näin kävijät pääsevät autenttisemmalla tavalla rallin tunnelmaan.

Heinäkuun lopussa Grumblo lanseerasi Grumblo Car Sound Experience -sovelluksen Rallimuseon autojen kuunteluun. Museossa käytettäväksi suositellaan Grumblon älypuhelinsovellusta, jonka käyttäjä voi ladata omaan puhelimeensa jo ennen käyntiä tai museovierailun alussa. Museolta voi myös lainata Grumblon kuulokkeet äänitteiden nauttimiseen mahdollisimman laadukkaina. Kuulokkeet on valittu tätä varten.

Museon autojen ääninäytteiden väliset laatuerot ovat pieniä ja ne ovat riittävän hyvälaatuisia käyttöä silmälläpitäen. Grumblon verkkosivusto on hyvä paikka käydä kuuntelemassa ja vertailemassa autojen ääniä myös kotona, sillä valikoima valtaisa. Valitettavasti näistä aivan kaikki äänitteet eivät yllä laadussa museoyksilöiden tasolle, mutta ilmaiseksi palveluksi Grumblo tarjoaa paljon.

Mobilian Rallimuseo on avoinna kesän ajan päivittäin klo 10–18 ja tämän jälkeen jälleen klo 10–16. Sisäänpääsy maksaa aikuisille 12 euroa, mutta alle 18-vuotiaat lapset pääsevät museoon ilmaiseksi. Eläkeläisille on tarjolla alennettu lippu 9 euron hintaan ja opiskelijat, työttömät, varusmiehet sekä vanhempainvapaalla olevat saavat lipun 5 eurolla.

Lähde: Mobilia, kuva: Timo Turkula

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat