21.6.2023

Range Rover Evoque muuttui hieman – mitäpä sitä hyvää liiaksi muuttamaan

Range Rover Evoque kuuluu genrensä ehdottomimpaan kärkeen niin tyylillisesti kuin monilta ominaisuuksiltaankin. Pikku-Range lähtee uuteen mallivuoteen faceliftillä, joka kuitenkin näkyy keulaa enemmän sisällä, päivittäen Evoquen muun Range Rover -malliston viimeisimmälle tasolle.

Range Rover Evoque esiteltiin alun perin vuonna 2011. Tuolloin autoa markkinoitiin taloudellisimpana ja ketterimpänä Range Roverina koskaan, ja se pitää paikkansa edelleen vuonna 2023. Vuonna 2018 esitellyn toisen sukupolven jälkeen Evoquen valikoimasta pudotettiin harmiksi kolmi- ja kaksioviset Evoque Coupé- ja -Convertible -malliversiot, mutta omintakeinen muotoilu säilyi viisiovisessa tunnistettavasti ennallaan. Niin se säilyy myös faceliftin jälkeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Etsi neljä muutosta

Neljän muutoksen löytämiseksi Evoquen ulkokuoresta pitää erottaa uuden ja vanhan mallivuoden varusteluettelot toisistaan, mutta keulassa on myös pari ihan ilmeistä päivitystä.

Evoque seuraa faceliftillään jokin aika sitten päivitettyä Velaria. Keulan alueelle rajoittuvat muotoilulliset muutokset käsittävät maskin, jonka kuviointi on muuttunut, sekä uudet led-huomiovalot, parinaan uudet Pixel Led -ajovalot, vakiona Dynamic HSE- ja Autobiography -varustetasoissa.

Ne kaksi muuta muutosta liittyvätkin sitten väreihin ja vanteisiin. Vanteita tarjotaan aina 21 tuumaan asti, ja kolme uutta ulkovärivaihtoehtoa ovat Tribeca Blue, Corinthian Bronze sekä Arroios Grey.

Evoque erottuu toki ilmeellään kilpailijoistaan, kuten M-B GLA:sta, BMW X2:sta tai Volvo XC40:stä, mutta voi myös esimerkiksi kysyä mikä kilpailijoista tarjoaa edes lähelle 530 millimetriä vastaavan kahluusyvyyden.

Sisällä eniten tapahtumaa

Faceliftin jälkeen oma lukunsa on Evoquen kojelaudan digiloikka sekä muut muutokset, jotka tekevät malliston pienimmästä jälleen täysin ajanmukaisen. Vanhan kojelaudan somisteeseen upotetun näytön sijaan kojelaudalla kelluu nyt kaikkien muiden Range Rover -mallien tavoin kaareva näyttöruutu, 11,4 tuuman suuruisena.

Näyttö kätkee taakseen Land Roverin uusimman Pivi Pro 2 -käyttöjärjestelmän laajoine liitettävyystoimintoineen sekä kaksois-SIM -mahdollisuuksineen, joiden kautta auto on 5G -yhteensopiva. Näiden lisäksi digiharppaus merkitsee jälleen lähtöpasseja valtavalle määrälle fyysisiä painikkeita. Näin on nyt myös ilmastoinnin säätöjen kohdalla. Brittivalmistaja kuitenkin vakuuttaa, että 80 prosenttia toiminnoista on enintään kahden painalluksen päässä.

Niin ikään ohjauspyörä ja vaihteenvalitsin on vaihdettu Velarin ja muiden jalanjäljissä uudempiin, ja ne saavat Evoquen ohjaamossa aikaan lisää avaruuden tunnetta sekä entistäkin premiumimman tunnelman.

Lähde ja kuvat: Land Rover Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat