18.2.2016

Ranskalaismerkin paluu – Alpine tulee taas!

Alpine Vision

Renaultin urheilullinen oheismerkki nousee taas, konseptiauton lupaillessa hyvää ajamisesta pitäville.

Kilpa- ja urheiluautoilla nimeä luonut Alpine tulee taas. Ranskalaisen autonvalmistajan taru päättyi 1995, vaikka yhtiön Dieppen tehdas on toiminut Renault Sportin tukikohtana aina vuodesta 1973 saakka, jolloin Renault osti automerkin. Alpine olikin pitkin historiaansa käyttänyt projekteissaan hyvin paljon Renaultin osia.

Alpine A110

Merkin eräs tunnetuimmista malleista on A110. Elegantti takamoottorinen urheiluauto tulikin ulkoisesti tutuiksi rallin taistelutantereelta, ansaiten muun muassa vuoden 1971 Monte Carlon voiton ruotsalaisen Ove Anderssonin ajamana sekä voittaen ensimmäisen järjestetyn WRC-kauden vuonna 1973.

Alpine Vision

Renault kiusoitteli merkin palaamista jo aiemmin, pohdiskellen konseptiautojen ja salaperäisten twiittien avulla tulevaa. Nyt esitelty Alpine Vision on vain konseptiauto, mutta sen pitäisi vastata noin 80 prosenttisesti tuotantoon saapuvaa autoa. Nelisylinterisellä Renault Sportin turbomoottorilla varustettuna keskimoottorisen auton pitäisi kiihtyä nollasta sataan kilometriin tunnissa alle 4,5 sekunnissa. 1,6-litraisen moottorin sanotaan olevan 250-hevosvoimainen jatkokehitelmä Clio 220:n moottorista. Itse autolle luvataan painoksi noin 1 100 kilogrammaa.

Alpine Vision

Varsinaisen tuotantomallin pitäisi saapua tämän vuoden aikana ja sen nimeksi on veikattu AS1 tai AS110 vallattujen trademarkien perusteella. Myöhemmin tulossa pitäisi olla myös 300-hevosvoimainen RS-malli. Joka tapauksessa Alpinesta ei pitäisi löytyä Renaultin logoja, sillä merkki halutaan erottaa omaksi brändikseen.

Alpine

Lähteet: Alpine, Carfection, kuvat: Alpine

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat