14.6.2017

Renkaiden kulumatieto parkkihallikäynnillä – SnapSkan nyt myös Turussa

Nokian Renkaat Vianor SnapSkan

Nokian Renkaat pyrkii laajentamaan palveluvalikoimaansa ilmaisella rengasskannauksella, jonka voi löytää vaikkapa parkkihallin sisäänajosta.

Lehdistötilaisuuden taustalla kuuluu tasainen kalke, kun parkkihalliin saapuvat autot ylittävät hidastustöyssyä muistuttavan rengasskannerin. Brittiläisen Sigmavisionin valmistama rengasskanneri lukee laserilla renkaan pääurien syvyyden noin 5 sentin matkalta auton kulkiessa töyssyn yli. Maksuttoman skannauksen tulokset odottavat pilvipalvelussa.

SnapSkan-verkkopalvelusta voi tarkistaa 14 päivän kuluessa oman autonsa rengasskannauksen tuloksen. Renkaiden kunto yhdistetään rekisterinumeroon vasta tuloksia kyseltäessä ja kahden viikon jälkeen rengastulosten yksilöimiseen käytetty rekisterinumerotieto poistetaan. Tuolloin jäljelle jää vain renkaiden skannaustulos Nokian Renkaiden tilastointikäyttöä varten. Muutamassa vuodessa rengasyhtiölle kertyneekin sangen kattava käsitys suomalaisten renkaista.

SnapSkan
Kokemukset Helsingistä kertovat skannerin toimivan myös talvirenkaiden kanssa.

Helsingin Ison Erottajan Q-Parkista tuttu SnapSkan on nyt siirtynyt seuraavaan versioonsa, joten Turun Stockmannin Q-Parkissa nähtävä skanneri on rakenteeltaan hiukan elegantimpi. Kokemukset Erottajalta ovat kuitenkin olleet lupaavia. Noin 13% parkkihallin asiakkaista on aktivoinut SnapSkan-tuloksensa.

Skannausraportti kertoo rengaskohtaisesti pääurien syvyyden ja mikäli yksi tai useampi rengas alkaa olla uusimisen tarpeessa. Koska rengasskannauksessa mitataan kaikki neljä rengasta, paljastaa se myös mikäli esimerkiksi yksi renkaista on huonossa kunnossa. Poikkeamat renkaiden kesken voivat olla syy tarkistuttaa myös pyöränkulmat.

SnapSkanin laajentuminen entiseen pääkaupunkiin on tuonut mukanaan myös käsiskannerit, joilla renkaat tarkistetaan Vianorin toimipisteissä.

SnapSkan
Skannauspalvelu laajenee hiljalleen myös Vianorin toimipisteisiin, joissa luotetaan käsiskannerin ja älypuhelimen yhdistelmään.

– Huipputason 3D-skannausteknologiaan ja esineiden internetiin perustuva SnapSkan on käyttäjälleen nopea ja vaivaton tapa ymmärtää kuinka turvallisilla tai riskialttiilla renkailla hän ajaa, linjaa palvelusta vastaava johtaja Ville Nikkola Vianorilta.

Vianorille ja Nokian Renkaille kyse on kehittymisestä, sillä pelkän rengaskaupan sijaan yhtiöt tähtäävät palveluihin. Niinpä esimerkiksi parkkihallin päivittäiset asiakkaat voivat tilata skannaustuloksensa vaikka kerran kuussa toimitettavaksi. Slush 2017 -innovaatiotapahtumassa esitelty SnapSkan on saanut huomiota kansainvälisesti juuri palvelulähtöisyytensä takia. Nokian Renkaiden ja Vianorin lisäksi mukana palvelussa ovat Q-Park, Sigmavision, Futurice ja Affecto.

SnapSkan

Tapio Heiskanen Liikenneturvasta puolestaan kiittelee ilmaisen rengastiedon vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Vain joka neljäs huonokuntoisilla renkailla ajavista tiedostaa renkaidensa huonon kunnon.
– Tavallinen autoilija ei valitettavasti juurikaan kiinnitä huomiota renkaidensa kuntoon. Toisin sanoen renkaat eivät keskivertoautoilijaa kiinnosta. Auton turvallisuutta mittaavia sovelluksia, jotka ovat käyttäjälle yksinkertaisia, informoivia ja maksuttomia ei ole tähän asti ollut, Heiskanen linjaa.

Oman rengasskannauksensa voi tarkistaa verkkopalvelusta SnapSkan.fi tai lähettämällä oman rekisterinumeronsa tekstiviestinä numeroon 18136. Palvelu toimii myös talvirenkaiden kanssa, joskin kitkarenkaiden vaihtelevat kuviot saattavat aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Aake Kinnunen, Nokian Renkaat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat