15.2.2017

Rohkeiden linjojen uusi Kia Picanto

Kia Picanto

Kolmas sukupolvi tuo lisää tilaa, myös tavaroille sekä uuden litraisen bensiiniturbomoottorin. Kiinnostava tulokas rantautuu Suomeen keväällä.

Kolmannen sukupolven Kia Picanto tuo A-segmenttiin uutta särmää. Picanton erottaa automassasta rohkea muotoilu.

Frankfurtissa tänään ensikertaa esitelty uusi Kia Picanto on yksi kiinnostavimmista salamavalojen räiskeessä paistattelevista autouutuuksista Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa.

Picantoon tulee uutena voimanlähteenä tarjolle Kian kolmisylinterinen 1.0 T-GDI -bensiinimoottori. Satahevosvoimainen moottori on Picanton tehokkain voimanlähde koskaan. Uutuusmoottori on myös ensimmäinen turboahdettu moottori Picanto-mallistossa.

Kia Picanto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valmistajansa syömähammas

Picanto tulee Euroopassa ja Suomessa myyntiin vuoden 2017 toisella neljänneksellä. Picanto on yksi Kian parhaiten myyvistä autoista maailmassa. Kia on myynyt maailmanlaajuisesti 1,4 miljoonaa toisen sukupolven Picantoa vuodesta 2011 lähtien, jolloin nykymalli esiteltiin. Euroopassa autoa on myyty yli 300 000 kappaletta

Sukunäköä löytyy

Automuotoilijoille asetettu tavoite oli kehittää hauska ja katu-uskottava kaupunkiauto, joka omaisi rohkeat linjat. Sivuilmettä antavat voimakkaat pyöränkotelot ja aiempaa korkeampi hartialinja.

Kia Picanto

Ja se ei ole yllätys, että sukunäköä löytyy. Kolmannen sukupolven Picanton tunnistaa Kiaksi keulan uudesta ja aiempaa leveämmästä tiger-nose -säleiköstä. Keulailmettä luo alamaski, johon on yhdistetty sivuille ilmanohjaimet.

Lopullinen tuomio muodoista on kunkin autoilijan mieltymyksistä kiinni, mutta eväät kiinnostavasti erottuvaksi autoksi ovat ilmeiset.

Kia Picanto

Pituus entisellään

Pituudeltaan uusi Picanto on edeltäjänsä mitoissa (3 595 mm). Picanton akseliväli on kasvanut 2 400 millimetriin (+ 15 mm). Auton pyörät sijaitsevat aiempaa kauempana kulmissa. 25 mm lyhyempi etuylitys korostaa auton otetta tiehen.

Picanto on kokoluokkansa monikäyttöisimpiä. Uutuuden tavaratila on kasvanut 200 litrasta 255 litran vetoiseksi.

Kia Picanto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi varustetaso

Kojelaudan keskellä on nyt seitsentuumainen kosketusnäyttö. Näyttöön on saatavilla älypuhelinten integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut. Uuteen Picantoon on tarjolla myös langaton matkapuhelimen latausmahdollisuus, joka sijaitsee auton keksikonsolissa.

Kia Picanto

Picantoon on tarjolla 11 ulkoväriä, joista kuusi on uutta. Alumiinivanteita on saatavilla neljänä eri vaihtoehtona. Matkustamoon on tarjolla viisi väripakettia. Tyystin uutta Picanto-mallistossa on GT Line -varustetaso. Se tarkoittaa urheilullisia yksityiskohtia kuten kolmiväristä etumaskia, sivulevikkeitä ja tuplapakoputkia.

Uutuutena hätäjarrutus

Uuden ohjausvaihteen myötä auton ohjaus on valmistajansa mukaan 13 prosenttia edeltäjäänsä nopeampi. Tämän väitteen koettelu jää tuonnemmaksi tulevan koeajon varaan.

Uusi Picanto on ensimmäinen auto luokassaan, jossa on kaarrejarrutuksen hallinta, joka edesauttaa tiellä pysymistä voimakkaissa jarrutustilanteissa. Uutena turvallisuusvarusteena on automaattinen hätäjarrutustoiminto.

Teksti: Moottori Kuvat: valmistaja

Luetuimmat