16.10.2021

Sähköautojen latausverkosto kauppojen edustoilla tihenee

S-marketien latausasemilla pistokehybridien ja täyssähköautojen lataaminen on toistaiseksi maksutonta, mutta lataushinnasto julkistetaan myöhemmin tämän vuoden aikana.

HOK-Elannon ABC-ketju avaa loppuvuoden aikana sähkö- ja hybridiautojen latauspalvelut vielä 12 uuteen kohteeseen S-marketien yhteydessä. Latausverkosto kasvaa syksyllä 52 DC-teholatauspisteellä ja 48 AC-peruslatauspisteellä.

– Uudenmaan alueella on täyssähköautoja ja ladattavia hybridejä enemmän kuin muualla Suomessa yhteensä, ja ladattavien autojen määrä kasvaa voimakkaasti, joten satsaus latausverkostoon on meidän alueellamme erityisen tärkeää, HOK-Elannon ABC-ketjun johtaja Hannu Houni toteaa.

Marketien yhteyteen sijoittuvissa ABC-latausasemissa on tyypillisesti neljä teholatauspistettä ja neljä peruslatauspistettä. Uusimmat latauspisteet sijaitsevat Kauklahdessa, Pakilassa, Juvankartanossa ja Malmilla. Latauspisteet avataan syksyn kuluessa S-marketien yhteyteen vielä Vallilassa Pitäjänmäessä, Koivuhaassa, Tuusulassa, Jakomäessä, Konalassa, Pohjois-Tapiolassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Torpparinmäessä, Nöykkiössä ja Herttoniemessä.

Aiemmin tänä vuonna uudet ABC-latauspisteet on avattu Itäkeskuksen, Olarin, Viikin, Keravan, Järvenpään ja Hyvinkään Prismoihin sekä S-market Pukinmäkeen.

ABC-latausasemalla lataaminen on toistaiseksi maksutonta ja nyt testijakson aikana latausteho on rajattu 25 kilowattiin.

– Latauksen hinnasto julkistetaan myöhemmin tämän vuoden aikana, mutta siitä ei ole vielä kertoa sen tarkempaa, Houni kertoo.

Jatkossa latausasemia käytetään ABC-mobiili-sovelluksella.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

K-Lataus kasvaa

Myös kilpailija on lisännyt ladattavilla autoilla asioivien asiakkaidensa latausmahdollisuuksia. K-Lataus-verkosto on kasvanut syksyn aikana siten, että tarjolla on nyt yhteensä 91 latausasemaa. Uusimmat latauspaikat K-Supermarket Malminmäki Espoossa ja K-Supermarket Nekala Tampereella.

K-Lataus

K-ryhmällä on tarjota sähköautoilijoille latausasemia 88 kaupan yhteydessä. Asemilla on peruslatauspisteitä 294 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 131. Latauspaikat ovat kartalla. K-Lataus tarjoaa ns. suurteholatausta valtaväylien varsilla Helsingin, Turun ja Tampereen seutuville, Jyväskylän pohjoispuolelle sekä Kuusamoon. Jyväskylän ja Kuusamon laitteet ovat 200 kilowatin tehoisia, muut tarjoavat 150 kilowattia.

K-Lataus on käyttäjilleen maksullista.

Lidlillä puolensataa latauspaikkaa

Lidlillä on tarjota kauppojensa edustan pysäköintipaikoilla eri puolilla Suomea 51 latauspaikkaa, yleensä kahdelle autolle. Sähköauton lataaminen on Lidlin asiakkaille maksutonta. Lataus luonnistuu myymälöiden aukioloaikoina. Yhden latauskerran kesto on enintään 60 minuuttia.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: HOK-Elanto, K-Lataus, Moottorin arkisto

Luetuimmat