27.4.2017

Sähköautopalvelu OP Kulku laajenee – ensimmäisenä vuorossa Tampereelle

OP Ryhmä laajentaa Kulku-palvelunsa pääkaupunkiseudulta muualle maahan. Tavoitteena on kannustaa sähköautoiluun sekä tarjota kiinteähintainen vaihtoehto auton hankintaan ja omistamiseen.

OP Ryhmä kertoo laajentavansa marraskuussa pääkaupunkiseudulla lanseeraamansa Kulku -sähköautopalvelun kattavuutta suurimpiin suomalaiskaupunkeihin. Ensimmäisenä sähköistyy Tampere. Seuraavista kaupungeista OP ei kerro vielä, mutta kuluvan vuoden aikana luvassa on "muutama" lisäys valtakunnalliseksi tähtäävään palveluun.

Kulku tarjoaa mahdollisuuden sähköauton käyttöön kuukausmaksulla, ilman omistamiseen liittyviä velvollisuuksia. 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Kulku madaltaa kynnystä sähköautoilun aloittamiseen. Liikkumisen kenttä on valtavassa murroksessa ja asiakkaita kuuntelemalla voimme oppia heidän toiveistaan, pyörittelee OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.

– Vaikka palvelu on ollut tähän saakka saatavilla vain pääkaupunkiseudulla, olemme saavuttaneet mukavasti osuutta sähköautojen kasvavassa markkinassa. Seuraava askel on palvelun tarjoaminen myös muualle Suomeen. Tämän lisäksi panostamme erityisesti yritysasiakkaiden palveluun, OP Kulusta vastaava hankejohtaja Timo Kemppainen kertoo.

Tarjolla laaja sähköautovalikoima

Asiakas voi valita Kulusta kaksi eri palvelutasoa. OP Kulku Premium -palvelu tarjoaa autoilun kokonaispalvelun, joka sisältää auton käytön lisäksi tarvittavat huollot ja korjaukset, kasko- ja liikennevakuutuksen, noutopalvelun huoltoon, renkaiden vaihdot ja säilytykset sekä rajoittamattoman määrän autopesuja. Peruspalvelu sisältää sähköauton käytön lisäksi huollot ja korjaukset. Asiakkaan puolesta huolehditaan huoltoihin kutsumisesta.

OP Kulku tarjoaa asiakkaidensa käyttöön sähköautoja ja ladattavia hybridejä ainakin oman näkemyksensä mukaan maan laajimmasta merkkivalikoimasta: tarjolla luvataan olevan Tesla, Toyota, Volkswagen, Nissan, Hyundai, Renault, Volvo, Mercedes-Benz ja BMW.

Edullisimmillaan Kulku-palvelusta saa käyttöönsä Nissan Leafin alle 400 eurolla kuukaudessa. Teslan Model S OP Kulku Premium -palveluna maksaa puolestaan noin 1350 euroa kuukaudessa.

Myyjä tulee asiakkaan luo

Valittu auto, varustelutaso, sopimuksen kesto, palvelupaketti ja ajokilometrit vaikuttavat asiakkaan maksamaan kuukausihintaan. Sopimuksen voi tehdä kerralla 24–48 kuukaudeksi, eli asiakas sitoutuu palveluun vähintään kahdeksi vuodeksi. Op lupaa auttaa tarvittaessa myös asiakkaan vanhan auton myynnissä.

Palvelun kerrotaan uudistavan totuttuja auton hankintaan liittyviä käytäntöjä. Asiakas ei mene OP Kulku -palvelun luo, vaan kutsuu Kulun verkkosivujen kautta palvelumyyjän esittelemään sopivaa ajoneuvoa ja palvelua hänelle sopivaan paikkaan, esimerkiksi kotiin tai työpaikalle.

Sopimus palvelun käyttöönotosta voidaan tehdä autoon tutustumisen yhteydessä. Valittu auto toimitetaan asiakkaan toivomaan paikkaan tai asiakas voi noutaa valitsemansa auton autoliikkeestä. Autojen toimitusajat vaihtelevat automalleittain.

Lähde: OP Ryhmä Kuvat: Moottorin arkisto/Lauri Ahtiainen

Luetuimmat