18.2.2024

SAS järjestää kanta-asiakkailleen lennon tuiki tuntemattomaan kohteeseen – suosio räjähti käsiin

Joukko Scandinavian Airlinesin kanta-asiakkaita hyppää pääsiäisen jälkeen Kööpenhaminassa koneeseen, jonka määränpäästä heillä ei ole aavistustakaan. Ja sekös on jännää.

Norjalais-ruotsalais-tanskalainen SAS Scandinavian Airlines suuntasi EuroBonus -kanta-asiakasohjelmaansa kuuluville keskimääräistä jännittävämmän lentotarjouksen. Sen sijaan, että SAS olisi tarjonnut joitain kohteitaan poikkeuksellisen edullisesti tai avannut uuden reitin, tarjolle tulikin lento ennalta tuntemattomaan kohteeseen. Matkustajat saavat tietää lennon kohteen vasta lähestyttäessä määränpäätä.

Sen lisäksi, että lento "Destination Unknowniin" on tarkoitettu ainoastaan EuroBonus -asiakkaille, oli se myös ostettavissa vain ja ainoastaan kanta-asiakasohjelman bonuspisteillä. Bonusta kerryttäviä lentoja SAS:in koneilla on siis pitänyt olla takana riittävästi kokonaisen lennon ostoa varten.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suuri kysyntä

Ihmiset ovat ilmeisesti perin viehättyneitä ajatuksesta, etteivät tiedä tulevaa lomakohdettaan etukäteen, sillä vain muutaman minuutin kuluessa varauskirjojen avaamisesta kiinnostuneita oli ilmaantunut jo yli tuhat.

Lento tuntemattomaan kohteeseen lähtee Kööpenhaminan Kastrupin kentältä perjantaina 5. huhtikuuta. Kohteesta ei todellakaan ole mitään vihjettä, mutta koska takaisin tullaan seuraavana maanantaina 8. huhtikuuta, päämäärä tuskin on ainakaan kaukana Euroopan ulkopuolella, ja se lienee yhtiön olemassaolevan reittiverkoston sisällä. SAS lupaa reissun olevan enemmänkin kuin lento, pikemminkin "upea matka, joka tullaan muistamaan aina". Reissuun sisältynevät siis varmasti myös hotellit ynnä muuta aktiviteettia.

Jos kiinnostuneita oli muutamassa minuutissa yli tuhat, yksi lento ei riitä läheskään kaikille, vaikka täytettäisiin SAS:in tuliterän Airbus A350:n kaikki 300 istuinta, saati silloin, jos käytössä on kapearunkokone. Yllätyksellisyys puolestaan kärsisi pahoin, mikäli rannalle jääneille toteutettaisiin uusi lento.

Destination Unknown on joka tapauksessa hyvää pr:ää pitkään haasteiden kanssa painineelle Scandinavian Airlinesille, joka on hiljattain vaihtanut Star Alliancelta Skyteam -allianssiin ja lyöttäytynyt yhteen Air France KLM:n kanssa.

Lähde: SAS Teksti ja kuvat: Benjamin Helander

Luetuimmat