19.3.2016

Subaru Levorg tarjolla vain farmarikorisena

Subaru Levorg
Subaru Levorg

Levorg on oudosta nimestään huolimatta erinomainen ratkaisu perheautoksi.

Levorg ei ole Subarun valikoimassa Legacyn seuraaja, mutta paikkaa sen poistumisen myötä mallistoaukkoa. Levorg on sukua Imprezalle ja sen konttiperäiselle WRX-serkulle. Hinnastossa Levorg sijaitsee XV:n ja Foresterin välissä.

Subaru Levorg

Levorq miellyttää monilla osa-alueilla. Se on vakaa ja vaivaton ajettava, ja tarjoaa neljälle erinomaiset tilat sekä selkeän muotoisen tavaratilan. EyeSight-turvajärjestelmä kaitsee etenemistä, neliveto on apuna jatkuvasti ja moottori on riittävän puhdikas (koeajettu 1,6-litrainen turbobensiinimoottori). Matkustamo on matka-ajossa miellyttävän hiljainen – ainakin hyväkuntoisella asvaltilla.

Subaru Levorg

Hammasteltavaakin ilmenee. Kovaksi pakkautuneella lumisella tiellä tulee esiin alustan ja jousituksen pintakovuus. Jousitus ei niele kaikkia pieniä epätasaisuuksia vaan täristää. Jousitus ottaa tiessä olevan isomman epätasaisuuden hyvin, muttei kuoleta järin säntillisesti ylösalaista vastaliikettä vaan on altis pompottamaan.

Etuistuimen vipusäädön vuoksi selkänojan kaltevuutta ei saa säädettyä niin hienovaraisesti kuin tahtoisi. Ja kuten monilla kilpailijoillakin, keskitunneli on varsin kookas ja syö takana keskellä istuvan jalkatilat.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy