4.9.2020

Kohti ensi kesää – Sunlight esittelee mallivuoden 2021 matkailuautouutuudet

Sunlight V 69 interior

Saksalainen Sunlight tuo mallivuodelle 2021 uutta kolmeen ajoneuvoluokkaan. Myös olemassa olevan malliston yksityiskohtia on hiottu ja seikkailuhenkisten iloksi on rakennettu Adventure Edition –erikoismallisto.

Saksalaiset Sunlight-matkailuautot ja -retkeilyautot lupaavat yhdistää edullisen hinnan, laadukkaan saksalaisen työnjäljen ja toimivat pohjaratkaisut. Mallisto uudistuu kattavasti mallivuodelle 2021, joten on hyvä aika katsastaa kerralla kaikki uutuudet. Moottorin edellisestä kyseisen malliston koeajosta onkin jo aikaa, sillä se oli Sunlight T 67.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sunlight A 60 exterior

Sunlight A 60 eli alkovimalli

Kun aikanaan markkinoille tulivat nostovuoteella varustetut puoli-integroidut matkailuautot, alkovien suosio laski merkittävästi. Sunlightilla on kuitenkin säilynyt tuotannossa kolme isoa alkovimallia, jotka ovat olleet suosittuja vuokraamokäytössä sekä tilavina isojen perheiden matkakoteina. Uusia alkovipohjaratkaisuja ei ole lanseerattu – ennen kuin nyt.

Uusi Sunlight A 60 on alkovimalli, jonka pituus on vain 5,94 metriä ja se on mitoitettu kompaktisti neljälle hengelle. Ohjaamon istuimet ovat käännettävissä ja muodostavat istuinryhmän yhdessä pöydän kanssa. Jotta kuljettajan istuinten yläpuolella olisi enemmän pään tilaa, alkovivuode voidaan taittaa puoliksi ylös.

Sunlight A 60 interior

Takana autossa ole parivuode, jonne kuljetaan vaatekaapin alaosaan integroidun portaan kautta – harrastetavaroille riittää tilaa ajoneuvon takatallissa. Kompaktin perhealkovin omistajaksi pääsee alle 48 000 eurolla.

Sunlight V 69 exterior

V 69 on van

Vuoden 2019 alussa lanseerattu kapeakorinen Sunlight van-mallisto saa kolmannen pohjaratkaisun eli saarekevuodemalli V 69:n. Tämä 6,86 -metrinen malli on laajennus poikittais- ja pitkittäisvuodeversioille, joille on maahantuojan mukaan selvä kysyntä myös Suomessa.

Kapeakorinen matkailuauto tarjoaa kompaktissa muodossa teoriassa samat peruselementit kuin täysikokoinenkin matkailuauto. Toisaalta kompaktit ulkomitat tarjoavat peltikuorisen retkeilyauton ketteryyttä.

Sunlight V 69 bed

V 69:n pohjaratkaisu on takaa avoin siten, että keittiön jatkeena olevaa vaatekaappia ei ole rakennettu kattoon asti. Se on jätetty puolikorkeksi avoimemman vaikutelman tavoittelun toivossa, mutta makuuhuone saadaan myös suljettua muusta autosta. Uuden mallin hinta alkaa alle 48 000 eurosta.

Sunlight T 69 LC exterior

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

T 69 LC tarjoaa ruokasalin

Uusi Sunlight T 69 LC tarjoaa nykyiseen tuotevalikoimaan täysin uudenlaisen mukavuuden tunteen – etenkin silloin kun nautitaan hyvästä ruoasta. Tämä puoli-integroitu matkailuauto on nimittäin ensimmäinen Sunlight, jossa on ruokasali.

Mallissa on kaksi pitkittäistä sohvaa, niiden välissä iso ruokapöytä ja toki myös ohjaamon istuimet voi kääntää. Takana nukutaan saarekevuoteessa ja etuosaan, ruokasalin päälle voidaan hankkia lisävarusteinen nostovuode kahdelle. Suihku ja wc on sijoitettu erikseen ja ne voidaan erottaa omaksi tilakseen.

Sunlight T 69 LC dining

Uusi T 69 LC on maahantuojan mukaan monille kohderyhmille sopiva matkailuauto: siinä on ruhtinaalliset tilata kahdelle tai sopivan väljät nelihenkiselle perheelle. Ajonajaksi pitkittäissohvien alta rakennetaan kaksi kolmipisteturvavöillä varustettua erillisistuinta. Pitkää matkaa ajavat arvostanevat, että lapset istuvat toisistaan erillään leveän auton molemmilla puolilla. Uusi T 69 LC on samassa hintaluokassa kuin muutkin isot yli 7-metriset puoli-integroidut mallit eli sen saa alle 55 000 euron hintaan.

Sunlight Adventure Edition

Adventure Edition seikkailuhenkisille

Myös tulevalla mallikaudella Sunlight tarjoaa faneilleen urheilullisen ja dynaamisen erikoismalliston. Adventure Edition –varustepaketin saa kaikkiin retkeilyautoihin, van-sarjaan sekä puoli-integroituihin malleihin T 58, T 68 ja T 69 L sekä näiden integroituihin versioihin I 68 ja I 69 L. Adventure Edition tarjoaa tyylikkään ja sporttisen ulkoasun sekä oman sisustustyylinsä ja tietysti todella runsaan vakiovarustuksen, jossa päästään jopa 5 800 euron hintaetuun.

Retkeilyautomalliin ja muuhun viilausta

Samalla myös olemassa olevaa mallistoa on kehitetty eteenpäin. Esimerkiksi suurin retkeilyautomalli Cliff 640 on optimoitu uudelleen vuoteidensa osalta. Pitkittäin sijoitetut vuoteen ovat nyt enemmän irti toisistaan, jolloin niihin on myös helpompi nousta ja silti niissä on tarvittaessa sama yhdistämismahdollisuus kuin aikaisemminkin.

Tästä lähtien kaikkien Sunlight-ajoneuvojen kaikissa malleissa on vakiona kaksi Isofix-kiinnikettä, jotta lastenistuimet voidaan kiinnittää helposti ja turvallisesti. Lisäksi Sunlight on parantanut nukkumismukavuutta kaikissa ajoneuvoissaan asentamalla uudet puiset sälepohjat, jotka myös mahdollistavat ilmankierron koko patjan pituudelta.

Kaikissa puoli-integroiduissa malleissa on keittiön ikkunan ympärillä uusi epäsuoralla valaistuksella varustettu tausta. Samoin on uusittu takavuoteiden päädyt uudella yövalaistuksella ja USB-latauspistokkeilla.

Lähde ja kuvat: Sunlight

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat