18.2.2023

Suomalainen Verge Motorcycles nappasi rahoittajakseen F1-legendan

Verge TS

Maailmanlaajuisesti huomiota kerännyt sähkömoottoripyörävalmistaja Verge Motorcycles on saanut rahoittajikseen moottoriurheilun ammattilaisia.

Verge Motorcycle on kerännyt uudella rahoituskierroksella viisi miljoonaa euroa. Mukaan uudenlaiseen sähköprätkään tarinaan on lähtenyt enkelisijoittaja Ville Vesterinen, stunt-moottoripyöräilijä Arttu Stenberg ja F1-maailmanmestari Mika Häkkinen.

– Nyt kerätyn viiden miljoonan euron avulla pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntää entistä paremmin. On upeaa saada mukaan Mikan ja Artun kaltaisia huippuammattilaisia, joiden ainutlaatuinen ymmärrys alasta tuo merkittävää lisäarvoa Vergelle nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Verge Motorcyclesin toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäki.

Rahoitus ei yhtiön mukaan jäämään viiteen miljoonaan, vaan se on tarkoitus kasvattaa kymmenkertaiseksi tämän vuoden aikana. Rahoituksen on määrä auttaa tuotantokapasiteetin lisäämisessä, sillä pyörä on kiinnostanut ostajia ympäri maailman.

Verge on viime aikoina saanut laajalti huomiota ympäri maailmaa. Yhtiö esitteli kaikkien aikojen tehokkaimman Verge TS Ultra -sähkömoottoripyörän Las Vegasissa tammikuun alussa ja kertoi suunnittelevansa toiminnan laajentamista Yhdysvaltojen markkinoille tämän vuoden aikana.

Marssia yhdysvaltalaisten motoristien sydämeen vauhdittaa myös se, että Verge TS Ulta pyyydettiin ensimmäisenä suomalaisten suunnittelemana ajoneuvona Petersenin ajoneuvomuseoon. Las Vegasissa sijaitseva Petersen on yksi maailman arvostetuimmista alan museoista.

Teksti: Tuomas Rajala Kuvat: Verge Motorcycles

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat