16.9.2017

Supran jälkeen Celica? Toyota uusii ikonisen tavaramerkkinsä

Toyota Celica

Yhdysvaltain patenttitoimiston hakemus paljastaa, että Toyota aikoo tuoda myös Celican takaisin.

Ihmeiden aika ei ole ohi. Toyota Supran paluusta on kohuttu jo jonkin aikaa viitaten urheiluautoon, jota japanilaisvalmistaja on kehitellyt yhdessä BMW:n kanssa.

Nyt Yhdysvaltain patenttitoimiston uumenista löytyi kuitenkin elokuun lopussa jätetty autoilualan tavaramerkkihakemus termille Celica. Pelkästä tavaramerkkihakemuksesta ei voi vielä päätellä valtaisasti, mutta Toyota Motor Corporation Japanin hakemus on luokiteltu perusteella "1b", eli "aikomus käyttää tavaramerkkiä".

Toyota Celican 36 vuotta ja 7 sukupolvea kestänyt tuotanto päättyi vuonna 2006. Aika saattaisi siis olla kypsä ikonisen mallinimen paluulle Toyota-fanien riemuksi. 1b-hakemus tarkoittaa, että Toyotalla on kolme vuotta aikaa käyttää tavaramerkkiä sen vakiinnuttamiseksi.

Toyota Celica

Alkuvuodesta Toyota GT86:n pääinsinööri Tetsuya Tada kertoi brittilehti Evolle, että Toyotan suunnitelmissa on tuoda "kolmen veljeksen" (Supra, MR2 ja Celica) sporttimallisto takaisin mahdollisimman pian.

MR2:n paluusta ei ole suoranaista tietoa, mutta samaisessa haastattelussa Tada mainitsee, että sähköistämisen vaatimat akut voisivat toimia hyvin keskimoottorisessa rakenteessa. Haastattelun aikoihin arvioitiin, että GT86 korvaa Celican, mutta nyt nähty tavaramerkkihakemus vihjaa toisin.

Toyota Celica

Lähde: The Drive, Evo, USPTO Kuvat: Toyota

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat