17.7.2017

Suuret purjelaivat Turussa – Tall Ships Races käyntiin viikonloppuna

Tall Ships Races 2017

Viikonloppuna Aurajoen rannat ovat jälleen täynnä suurten purjelaivojen loistokkuutta.

Kotkan jälkeen Tall Ships Races ja sen suuret purjelaivat suuntaavat Suomen Turkuun. Aurajoen varrella voi ihastella jälleen valtavien alusten loistoa tulevana viikonloppuna ja luonnollisesti tarjolla on myös runsas joukko oheisohjelmaa.

Alukset saapuvat Turkuun viimeistään torstaina 20.7., alueohjelman alkaessa jo keskiviikkona 19.7. Aurajoen molemmin puolin oleva tapahtuma on ilmainen ja järjestäjän mukaan myös suurimpiin purjealuksiin pääsee tutustumaan ilmaiseksi. On kuitenkin alusten kapteeneista kiinni, mitkä ovat yksittäisten laivojen aukioloajat tapahtuman kuluessa.

Kattavan musiikkipainotteisen viihdeohjelmiston lisäksi Turun linnan puistossa nähdään maksullinen Tall Ships Races Music Festival. Perjantaina lauteille nousevat muun muassa IrinaAnna Puu, The Cardigans sekä Liam Gallagher. Lauantaina bilefiilistä nostattavat ainakin ErinTuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Hurts sekä legendaarinen Pet Shop Boys.

Tall Ships Races 2017
Tall Shipsien suurimpiin kuuluu tuttu täystakiloitu venäläisalus Mir.

Tapahtuma-alueelle kulkeva Fölin sähköbussi numero 1 ajaa tapahtuman aikana tihennetyllä aikataululla. Myös Föri ja sen avuksi saapuneet pikku-Föri sekä Replot 2 ajavat tiheämmillä aikatauluilla joen yli. Lisäksi tarjolla on Elmo-vesitaksi, Föli-joukkoliikenteeseen kuuluva vesibussi Ruissaloon sekä ilmainen Shopping-bussi, jolla voi liikkua Turun linnan ja Kauppatorin väliä. Lisätietoa joukkoliikennemahdollisuuksista löydät täältä. Saapua voi myös omalla veneellä Ruissalossa sijaitsevan Turun pursiseuran tai Ruissalon telakan vierasvenepaikkoihin.

Massiivisten ja miksei pienempienkin purjealusten lähtö on myös upeaa seurattavaa. Alusten irroitus Aurajoen rannasta alkaa sunnuntaina 23.7. kello 14:00 ja perinteinen purjeiden paraati, Parade of Sails, on nähtävissä Airistolla kello 14:30–18:00. Suosittuihin katselupaikkoihin kuuluu varsinkin Ruissalon ranta, jolloin paras joukkoliikenneoptio on Fölin bussilinja numero 8 Kauppatorin pysäkiltä T39.

Lisätietoa tapahtumasta löydät Turun kaupungin tapahtumasivulta.

Tall Ships Races 2017

Lähde: Tall Ships Races Turku Kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat