6.7.2021

Tarjolla on jo yli 230 sähköautomallia

pikalataus

Suurin eri sähköautomallien valikoima on Volkswagenilla, Audilla ja Mercedes-Benzillä.

Sähköautojen valikoima on kasvanut niin, että valinnanvaraa alkaa jo olla. Suomesta saatavilla jo yli 230 erilaista täyssähköautomallia, on Leasingyhtiö Arval laskeskellut. Tarjolla olevat sähköautot ovat vielä pitkälti henkilöautoja, mutta pakettiautojakin on valikoimissa ja tulossa lisää.

– Tällä hetkellä tilattavissa on jo suuri määrä sähköautoja, joissa monissa on esimerkiksi erinomaiset tilat ja pitkä kantama. Myös latausverkosto on kasvanut koko ajan, Arvalin kaupallinen johtaja Mikko Honkanen sanoo.

Täyssähköautojen yleistymistä on Arvalin mukaan hidastanut pitkään toisaalta saatavilla olevien autojen määrä ja toisaalta latausverkosto.

Suurin eri sähköautomallien valikoima on Volkswagenilla, Audilla ja Mercedes-Benzillä. Yhteensä sähköautoja on saatavilla 27 eri automerkiltä. Erilaisia malleja on tarjolla 231 erilaista, joka luku perustuu tilanteeseen 5.7.

Lista tarjolla olevista vaihtoehdoista on nähtävillä täällä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autokauppa viriämässä

Autokauppa on viriämässä, sillä tänä vuonna tähän mennessä on ensirekisteröity uusia henkilöautoja 56 730. Se on liki viidenneksen eli 19,7 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Mielenkiintoista on rekisteröintitilastojen paljastama käyttövoimamurros. Kuluvan vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana on selkeitä merkkejä kiinnostuksen aiempaa vahvemmasta viriämisestä ladattavia uusia autoja kohtaan.

Ensirekisteröidyistä uusista autoista 7,3 prosenttia oli täyssähköisiä. Ladattavien hybridiautojen osuus oli 21,1 prosenttia – vielä viime vuonna vastaavat osuudet olivat 4,4, ja 13,7 prosenttia.

Teksti: Marko Jokela Kuva: Moottorin arkisto Lähteet: Arval, Autoalan Tiedotuskeskus