13.3.2022

Tässä he ovat – nimittäin Miss MP22 -finalistit

MP22 -messut ovat ehkä peruuntuneet, mutta pitkien perinteiden Miss MP22 -kilpailu järjestetään jälleen. Kilpailu on tapahtuu verkossa toistamiseen.

Moottoripyörähenkinen Miss MP22 -kisa on käynnistynyt. Pitkät perinteet omaava kilpailu järjestetään tänä vuonna toistamiseen verkossa. Kymmenen finalistin mukaansa tempaavat esittelyvideot on julkaistu www.mpmessut.fi -sivustolla. Kilpailu huipentuu 8.4. Miss MP22 -kisan finaalin ja voittajan julkistamiseen.

Miss MP -kilpailussa kokonaisuus ratkaisee. Kilpailijoilta haetaan motoristihenkisyyttä, energistä asennetta, valovoimaa, näyttävyyttä ja kykyä ottaa yleisö haltuun. Finalistit esitellään verkkosivuilla videoin ja kuvin. Motoristit voivat äänestää Motoristien -suosikkia, ja kaikkien 25.3. mennessä äänestäneiden kesken arvotaan Shoei-kypärä.

– Halusimme ehdottomasti järjestää tänäkin vuonna odotetun Miss MP22 -kisan, vaikka MP-messuja ei päästy poikkeusoloista johtuen toteuttamaan. Kiinnostus kisaa kohtaan on jopa kasvanut: loistavia, juuri oikeanlaisia hakijoita on ollut tänä vuonna entistä enemmän. Finalistit edustavat valtakunnallisesti koko Suomea, ja koossa on huikean hieno motoristihenkinen porukka, jolta löytyy oikeanlaista asennetta ja energiaa, kertoo kisan järjestäjä Helena Riihitupa.

– Ensi vuonna Miss MP valitaan kymmenennen kerran. Silloin toivottavasti voimme pitää kisat tapahtuman sykkeessä MP-messuilla Helsingin Messukeskuksessa, Riihitupa jatkaa.

Miss MP22 -finalistit

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Miss MP22 -finalistit

1. Meiju Järvimäki (22), Kotka: Motoristiperheessä kasvanut Meiju on rakennustekniikan opiskelija. Hän harrastaa näyttelemistä, ratsastamista ja moottoriurheilua. Meijulle on tuttua moottoripyörän rassaaminen, bensan haju sekä öljyläikät ja hän haaveileekin omasta moottoripyörästä. Haaveena on siis siirtyä takaritsiltä itse ajamaan ja näyttämään isälle takavaloja.

2. Iina Orava (23), Tampere: Räiskyvä Iina on ammatiltaan tanssinopettaja ja hän opettaa lukuisia erilaisia tanssilajeja, muun muassa hip-hoppia ja commercial dance -lajeja. Tanssi on ollut Iinalle myös rakas harrastus koko elämän. Hän tekee, tuntee sekä elää täysillä. Mikäli Miss MP -kisan voitto osuisi kohdalle, Iina olisi valmis tekemään paljon töitä koko sydämellä.

3. Diana Makasyuk (21), Seinäjoki: Hurjapäinen Diana opiskelee kauppatieteitä ja tekee monipuolisia promootiotöitä. Diana harrastaa urheilua, pianon soittoa ja hyväntekeväisyyttä. Viimeisin tempaus oli leikata pitkät hiukset ja lahjoittaa ne syöpäsairaiden hyväksi. Moottoriurheilu on Dianan kiinnostuksen kohde ja hän hakeutui mukaan kisaan sen energisyyden ja räväkkyyden vuoksi.

4. Nina Huotari (23), Kajaani: Vauhdikas Nina rakastaa erilaisia moottoriurheilutapahtumia, ja hän on tehnyt niissä töitä myös juontajan roolissa. Vauhti on kiehtonut Ninaa jo aivan lapsesta saakka ja häntä kiehtoo se euforinen tunne, joka tulee, kun painaa kunnolla kaasua. Lavakaipuu veti hänet mukaan Miss MP -kisaan.

5. Tia-Maria Kelander (26), Jämsä: Motoristi Tia-Maria harrastaa moottoripyöräilyn lisäksi myös laulua ja ratsastusta. Tia-Marialla on tallissa Kawasaki ZX-6R ja lapsuudesta alkaen mukana kulkenut ja monia retkiä kokenut vuoden 1986 vuoden Suzuki PV. Jos kolmas pyörä tulisi täydentämään kokoelmaa, se olisi todennäköisesti Ducati Panigale V4.

6. Jenna Huhta (29), Helsinki: Tehokas Jenna on varhaiskasvatuksen opettaja ja hänellä on pitkä litania harrastuksia. Aika kuluu ulkoillen, laulaen, lukien, askarrellen, luistellen sekä lenkkeillen. Jenna suunnittelee tehokkaasti ajankäyttöä ja innostuu nopeasti monista uusista asioista. Hän unelmoi prätkäreissusta Italiaan ja Ranskaan.

7. Emma Nilmanen (32), Joensuu: Golfia ja kuntosalia harrastavan Emma ajoi kevytmoottoripyöräkortin heti kun ikä riitti. Häntä viehättää kaikki moottoriurheilu ja kaksipyöräisissä erityisesti vauhti, joka onkin eniten oma juttu. Ennen Hondalla ajaneen Emman unelmien moottoripyörä olisi tällä hetkellä Ducati Panigale V4.

8. Ida Holm (21), Turku: Moneen mukaan lähtevä Ida työskentelee tapahtuma-alalla promoottorina ja odottaa tulevia tapahtumia innolla. Hän on toiminut myös viime aikoina Lapissa erilaisissa matkailuun liittyvissä tehtävissä ja tämän lisäksi hän aloitti tammikuussa hallintotieteiden opinnot. Ida on positiivinen, lojaali, heittäytyjä ja hauskaa seuraa.

9. Laura Heinonen (19), Tampere: Motoristihenkinen Laura on liikunnanohjaaja ja uimavalvoja sekä tekee myös promoottorin töitä. Hän on asunut elämänsä aikana jo neljässä eri maassa. Laura on ollut kiinnostunut prätkistä niin kauan kun muistaa ja mopokortin hän ajoi heti, kun se oli mahdollista. Derbi Sendalla Laura on ajanut ihan täysi-ikäisyyteen saakka.

10. Sanni Wallin (27), Kokemäki: Energinen Sanni on yrittäjä ja kolmen pojan äiti. Kokkailut, leipomiset, tapetoinnit ja remontoinnit sujuvat Sannilla Elvistä lauleskellen. Sanni rakastaa kameran edessä olemista ja osallistumalla Miss MP -kisaan hän haluaa näyttää lapsilleen, että äitikin voi tavoitella haaveita ja unelmiaan.

Miss MP -kisa järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Tuomaristo valitsee kilpilun voittajan, joka saa 1000 euron rahapalkinnon puhtaana käteen, kuvaussopimuksen Bike powered by Motorrad -lehden kanssa sekä moottoripyöräkorttia varten tarvittavat opinnot, jos sellaisia ei ole vielä käytynä. Myös perintöprinsessat sekä Motoristien suosikki palkitaan 500 euron rahapalkinnoilla. Miss MP -kilpailun järjestää MP-messut yhdessä promootiotoimisto Helena Riihitupa Oy:n kanssa.

Lähde: MP-messujen tiedote Kuvat: Hans Lehtinen

Luetuimmat