12.6.2016

Tilaa luotettava taksi Tallinnassa – suomalaissovellus matkailijan avuksi

Valopilkku

Lähes 200 suomalaisella paikkakunnalla palveleva Valopilkku laajenee Viroon. Suositun taksisovelluksen avulla on mahdollista tilata taksikyyti myös Tallinnassa.

Taksin tilaaminen on Tallinnassa aiempiaa vaivattomampaa, jos käytössä on suosittu taksisovellus Valopilkku. Sovelluksen käytön luvataan olevan helppoa, luotettavaa ja ilmaista. Valopilkku toteutetaan Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n ja Tulika Takson yhteishankkeena.

Tulika Takso on Viron suurin ja vanhin taksiyritys, jonka valkoiset autot ovat Škoda Superb, VW Passat ja Toyota Avensis -merkkisiä autoja.

Valopilkku on Suomen suosituin taksisovellus, jolla on jo lähes 100 000 käyttäjää. Sovelluksen kautta tilataan kuukausittain yli 70 000 taksimatkaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sovellus paikantaa asiakkaan

Valopilkku-sovelluksen luvataan paikantavan kyytiä tilaavan asiakkaan automaattisesti Tallinnassa ja ilmoittavan taksin rekisterikilvessä näkyvän numeron.  Suomessa Valopilkku ilmoittaa keltaisen katolla olevan kupunumeron.

Taksin tuloa odotellessa sen liikkeitä voi seurata kartalta. Sovellus mahdollistaa myös taksin ennakkotilaamisen. Valopilkun luvataan ilmoittavan lisäksi push-viestillä auton saapumisesta asiakkaalle.

Sovellus mahdollistaa myös välittömän palautteen antamisen taksipalvelusta. Tekstiarvion lisäksi kyydin voi arvioida 1-5 tähdellä.

https://youtube.com/watch?v=-Dix72nXg64

Potentiaalia piisaa

Viro on suomalaisten matkailijoiden ykköskohde vuodesta toiseen. Suomalaiset tekevät vuosittain Tilastokeskuksen mukaan 2,5 miljoonaa vapaa-ajan matkaa Viroon, joten markkinapotentiaalia sovellukselle löytyy.

Valopilkulla tilattujen taksimatkojen hinta noudattaa Tallinnassa Tulika Takson selkeäksi mainittua hinnoittelua: lähtömaksua peritään 3,65 euroa ja päivällä sen päälle lisätään kilometrihintana 0,69 euroa ajettua kilometriä kohden. Hinnat voi tarkastaa etukäteen yrityksen verkkosivulta.

– Valopilkku helpottaa merkittävästi taksimatkustamista asiakkaan parhaaksi. Asiakkaan ei tarvitse tietää, missä on, mistä tilata taksi tai minkäväriseen taksiin voi luottaa. Valopilkku ja Tulika Takso hoitavat taksin asiakkaalle napin painalluksella, lupaavat Tulika Takson tekninen johtaja Guido Mandre ja Valopilkun hankepäällikkö Jouni Mutanen

Ulottuvilla lähes koko Suomi

Valopilkku toimii jo lähes 200 paikkakunnalla Suomen Lapista Viron Tallinnaan. Ulottuvilla on kaikkiaan noin 7 500 taksia. Sovelluksen omistaa Suomen Taksiliiton Yrityspalvelu Oy.

Suomessa sovelluksen kautta annettujen palautteiden keskiarvo taksipalvelusta on 4,5 tähteä.

Valopilkun voi ladata www.valopilkkutaksi.fi –sivulta ja Google Play, Windows Phone ja App Store –sovelluskaupoista. Sovelluksen kerrotaan toimivan iPhonella, Androidilla ja Windows Phonella.

Lähde ja kuvitus Suomen Taksiliitto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat