30.11.2018

Toyota Prius saa lisää vetovoimaa: malliuudistuksen yllätyksenä neliveto

Toyota Prius AWD-i

Uudistuksen myötä Toyota Priuksen Suomen myyntiohjelma keskittyy nelivetoihin.

Toyota esittelee Los Angelesin autonäyttelyssä kevyesti uudistetun painoksen Prius-hybridistään. Merkittävin muutos on AWD-i -nimeä tottelevan nelivetojärjestelmän esittely. Kyseessä on täysin sähköinen järjestelmä, eli takapyörien veto tuotetaan taka-akselille sijoitetusta sähkömoottorista. Kardaaniakselia tai muita perinteisiä nelivetokomponentteja ei tarvita. Sen kerrotaan vähentävän myös nelivedon voimansiirtohäviöitä. Toyotan mukaan sähköinen takaveto auttaa liikkeellelähdöistä 70 kilometriin tunnissa asti.

Toyota Prius AWD-i

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hienosäätöä valoihin

Nelivedon lisäksi uusi mallivuosi näkyy Priuksen ulkonäössä. Ajovalojen kerrotaan olevan aiempaa ohuemmat, ja myös perästä voi löytää uudet takavalot. Toyota kertoo tuovansa värivalikoimaan uuden syvänpunaisen ja raikkaan sinisen sävyn.

Sisältä Toyota Prius uudistuu vain lievästi. Verhoilumateriaaleja kuvaillaan aiempaa pehmeämmiksi ja langattoman latauksen alusta on aiempaa suurempi. Myös Toyota Touch 2 -tietoviihdejärjestelmää kerrotaan kehitetyn helppokäyttöisemmäksi.

Toyota Prius AWD-i

Mallivuoden 2019 Toyota Prius saapuu Eurooppaan Tammikuussa Brysselin autonäyttelyn kautta. Suomeen uutuudet rantautuvat maalikussa. Ilahduttavasti Suomen tuontiohjelma keskittyy nyt vain nelivetoisiin AWD-i -malleihin. Uutuuden hinnat selviävät myöhemmin.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Toyota

Luetuimmat