28.3.2017

Trendin hengessä crossoverimpi – uusi Jeep Compass

Jeep Compass

Jeep Compass täydentää valmistajan mallistoa crossoverimmasta kohdasta.

Uusi Jeep Compass esiteltiin maailmalla jo viime vuonna, mutta mallin Euroopan ensiesiintyminen oli vasta Geneven autonäyttelyssä. Tulokas kamppailee ostajista voimakkaasti kasvavassa kompaktien katumaastureiden ja crossovereiden luokkasopassa. Valmistajan mukaan ajettavuus, maastokyvyt ja pettämätön tyyli ovat sen aseita kilpaillussa segmentissä.

Jeep Compass

Tyyliä ainakin löytyy, sillä Jeepin tunnistettavan seitsenlovisen keulan lisäksi linjakkaan kulmikas Compass on mainio ilmestys erilaisissa ulkonäköversioissa. Järkevämpien väriversioiden tasapainoksi löytyy myös Spitfire Orangen hulluutta.

Jeep Compass

Moottorivalikoima koostuu 1,4-litraisesta MultiAir2-bensiinimoottorista etuvetoisena manuaalina (140 hv) ja nelivetoisena automaattina (170 hv). Dieseleissä tarjolla on 1,6-litrainen MultiJet II, jonka 120 hevosvoimaa saavat parikseen manuaalivaihteiston ja etuvedon. 2,0-litraisesta MultiJet II:stä on tarjolla kaksi versiota, 140-hevosvoimainen nelivetona molemmilla vaihteistovaihtoehdoilla tai 170-hevosvoimainen automaattivaihteistolla ja nelivedolla. Valikoimasta löytyy myös maastokyvyiltään parempi Jeep Active Drive Low -neliveto, joka tuo tullessaan 20:1-ryömintävaihteen.

Jeep Compass

Trailhawk-varustelulla Compassin 22,9 senttimetrin maavara on lähes 2,5 cm normaalia korkeampi. Samalla keula- ja takamaskit saavat uudet ilmeet, jotta Compassin lähestymiskulma on 29,1°, ramppikulma 23,7° ja jättökulma on 33,1°.

Sisällä Compassin tunnelma on melko sama kuin Cherokeessa, joten merkin harrastajat tuntenevat olonsa kotoisaksi. Keskikonsolissa on malliversiosta riippuen 5,0-, 7,0- tai 8,4-tuumainen UConnect-viihdejärjestelmä. Kuljettajan apuna on puolestaan koko nykyaikainen arsenaali turvavarusteita, Jeepin mainitessa yhteensä yli 70 yksittäistä järjestelmää.

Jeep Compass

Ennakkomyynnissä oleva Jeep Compass saapuu Eurooppaan kesän mittaan.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen, Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat