20.7.2021

Triumph laajentamassa mallistoaan motocross- ja enduromoottoripyöriin

Triumph offroad Ricky Carmiachael enduro motocross

120-vuotias brittivalmistaja Triumph ottaa uuden askeleen, kun se laajentaa mallistoaan katumoottoripyöristä myös offroad-malleihin.

Vuodesta 1901 moottoripyöriä valmistanut Triumph on tähän asti tunnettu laajasta katupyörämallistostaan, mutta jatkossa brittimerkin logo tullaan näkemään myös offroad-moottoripyörien tankeissa. Triumph on ilmoittanut tuovansa markkinoille sekä motocross- että enduromalliston, ja aikovansa myös kilpailla molemmilla huipputasolla.

Kilpailutoimintaan valmistautuakseen Triumph on palkannut motocross-pyörien kehitystyöhön motocrosslegenda Ricky Carmichaelin. Jenkki ehti amatööörinä voittaa 67 kilpailua, ennen kuin siirtyi ammattilaiseksi AMA-sarjaan vain 17-vuotiaana. Siellä hän voitti ennätykselliset viisitoista mestaruutta ja Carmichael äänestettiin viidesti AMA-sarjan vuoden kuljettajaksi. Menestyksensä takia hän sai lempinimekseen The G.O.A.T - Greatest of All Time.

Yhtä kirkkaan tähden Triumph on palkannut enduromoottoripyörien kehittämiseen. Espanjalainen Ivan Cervantes aloitti uransa motocrossissa, mutta vaihtoi enduroon kaudella 2002. Hänestä tuli ensimmäinen espanjalainen enduron maailmanmestari, kun hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2005. Yhteensä espanjalainen juhli urallaan maailmanmestaruutta viidesti.

Triumph offroad Cervantes enduro

– Olemme kirjoittamassa uutta lukua Triumphin historiaan. Olemme 100-prosenttisesti sitoutuneet kehittämään voittajapyörät tulevaisuuden Triumph-kuljettajille myös offroad-puolella, sanoo Triumphin toimitusjohtaja Nick Bloor.

Ricky Carmichael puolestaan kertoo olevansa samanaikaisesti sekä innoissaan että nöyrä, kun saa olla mukana historiallisen tuotemerkin rakentaessa brändinsä ympärille täysin uuden tuotesegmentin.
– On vaikuttavaa nähdä Triumphin omistautuminen ja intohimo kehittää huippuluokan tuotteita. Kaikki joiden kanssa olen ollut tekemisissä, ovat osoittaneet äärimmäistä intohimoa tekemiseen, ja se on resepti menestykseen.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat