14.2.2016

Unibro Design – romuosista huonekaluiksi

Unibro Desing

Itävaltalaisyritys muuntaa vanhat romut hilpeiksi sisustuselementeiksi.

Joskus elämässä iskee ristiriita, sillä muuten melko paljon huonekalua muistuttavaa autoa on kovin vaikea tuoda sisään taloon, esimerkiksi piristykseksi olohuoneen sisustukseen. Oma lukunsa ovat myös romutetut ja romutukseen päätyvät autot, joista jää kaipaamaan pitkään jotain tiettyä yksityiskohtaa. Itävaltalaisella Unibro Designilla on asiaan mielenkiintoinen ratkaisu.

Unibro Desing

Miten olisi vanhan auton takaluukusta tehty pöytä? Unibron pöytäluomukset vaihtelevat omenanpunaisesta Mustangista aina rottalookkiseen Alpinaan. Klassisen Opel Kadettin tavaratilan kansi on jotain näiden kahden välimaastosta.

Unibro Desing

Oma lukunsa Unibron luomuksissa ovat lamput. Mustangien ilmansuodatinkotelot muuntuvat Itävallassa mataliksi, ufomaisiksi valaisimiksi. Erikoisimman valaisimen tittelistä kisaavat entinen pöytäporakone ja vanha ruiskupumppu.

Unibro Desing

Lehdistökuvia kysyttäessä saatteeksi saapuu sähköposti, jossa Daniyel Ferahyan kertoo yrityksensä toiminnasta. Aloitustarina on nykyajan käsityöläiselle sangen tavallinen, sillä hän aloitti vuonna 2014 valmistamalla lamppuja ja pöytiä aluksi ystävilleen, ajatuksenaan kierrättää esineitä uusiksi arvokkaammiksi tuotteiksi (ns. upcycling). Mikäli asiakas toivoo mittatilatessa jotain erityistä, saattaa Ferahyan joutua käyttämään uusia osia, vaikka hän edelleen suosii käytettyjä komponentteja.

Unibro Desing

Verkkokauppa ja webbijulkisuus lienevät tuoneet bisnekseen todellista virtaa ja yritys onkin juuri vaihtamassa suurempiin toimitiloihin Itävallan Dornbirniin. Mikäli verkkokaupassa näkynyt yksilöllinen, sarjanumeroitu tuote on ennättänyt mennä asiakkaan nenän edestä, on Unibrolta kuitenkin mahdollista tilata toinen samanlainen. Tuotteet myydään ostojärjestyksessä ja mahdollisten tilaustuotteiden toimitusaika on noin 12–16 viikkoa.

Unibro Desing

Olisiko tässä ideaa autoharrastajan tupareihin tai käyttökohteeksi vanhalle konepellille?

Lähde ja kuvat: Unibro Design / Daniyel Ferahyan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat