26.7.2022

Uudenkaupungin autotehdas aloittaa Mercedes-AMG GT:n valmistuksen

Valmet Automotive aloittaa Mercedes-AMG GT -urheiluauton valmistuksen jo ensi vuonna Uudenkaupungin tehtaalla.

Uudenkaupungin suunnalta kuuluu hyviä uutisia. Valmet Automotive on allekirjoittanut Mercedes-Benz Group AG:n kanssa sopimuksen Mercedes-AMG GT -urheiluauton valmistuksesta. Mercedeksen huippumallia aletaan valmistaa Uudenkaupungin tehtaalla 4-ovisena polttomoottori- ja hybridiversiona. Tuotanto alkaa vuoden 2023 loppupuolella.

Valmet Automotive on jo käynnistänyt tehtaalla AMG GT -mallin tuotannollistamiseen liittyvän projektin, jossa esimerkiksi tehtaan maalaamoa muutetaan siten, että prosessissa voidaan käyttää useita mallin värivalikoimassa olevia erikoisvärejä ja muun muassa mattalakkaa. Mercedes-Benz GLC -mallille tehty hitsaamo muutetaan AMG GT -tuotannon tarpeita vastaavaksi. Lisäksi autojen kokoonpanoon rakennetaan mallia varten kokonaan oma valmistuslinja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaikki Mercedes-AMG GT Coupé -mallit

Valmet Automotive arvioi, että Mercedes-AMG GT Coupé -mallin valmistuksen arvioidaan työllistävän Uudenkaupungin autotehtaan eri osastoilla yhteensä noin 200 henkilöä. Tuotanto on suunniteltu toteutettavaksi sisäisin henkilöstöjärjestelyin.

Sopimus tarkoittaa myös sitä, että jatkossa Mercedeksen kaikki nelioviset Mercedes-AMG GT -autot valmistetaan Uudessakaupungissa. Kyseinen malli on aito Mercedes-AMG -urheiluauto, jonka laatuvaatimukset valmistukselle ovat automaailman ehdotonta huippua, ja se myös tarjoaa asiakkaalle enemmän varusteluoptioita kuin mikään Uudessakaupungissa aiemmin valmistettu automalli.

Valmet Automotiven kohdalla mallin valmistus tarkoittaa myös sitä, että se on vahva osoitus Valmet Automotiven osaamisesta.

Jo neljäs Mersu-malli

– Olemme vakuuttaneet asiakkaan kyvystämme valmistaa erityisosaamista vaativia ja erittäin korkealaatuisia tuotteita. On hienoa palata urheiluautojen valmistajaksi, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Rannus sanoo, että Valmet Automotive on erittäin tyytyväinen nyt allekirjoitettuun sopimukseen, sillä sen myötä yhteistyö Mercedes-Benz Groupin kanssa jatkuu ja laajenee edelleen. Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé jatkaa myös Uudenkaupungin autotehtaan perinteitä laadukkaiden urheiluautojen valmistajana. Mercedes-AMG GT on nyt neljäs automalli, jota Valmet Automotive valmistaa Mercedes-Benz Group AG:lle.

Lähde: Valmet Automotive

Luetuimmat