11.9.2021

Uudistunut Kia Ceed alkaa hinnasta 19 990 euroa

Kia Ceed MY22

Lataushybridiäkin tarjoileva uudistunut Kia Ceed sai hinnat, mutta alle 20 000 euroa riittää vain litraiseen bensiinimoottoriin ja manuaalivaihteistoon.

Korealainen Golf on päivittynyt tälle mallivuodelle. Uudistunut Kia Ceed saapuu Suomeen syyskuun aikana ja hinnatkin ovat selvillä.

Jatkossa Ceed-malliston hinnat alkavat 19 990 eurosta, jolla saa viisiovisen vaihtoehdon. Mallistoon kuuluu myös kolme muuta korimallia: Ceed Sportswagon, XCeed, ja ProCeed, joista osan voi valita myös ladattavina hybrideinä.

– Kia Ceediä on valmistettu Kian Euroopan tehtaalla Slovakiassa noin 1,5 miljoonaa kappaletta sen ensiesittelyn jälkeen. Ceedillä on erittäin iso merkitys Kian menestyksessä Euroopassa. 28 prosenttia Kian kokonaismyynnistä koostuu Ceedistä, kertoo Kia Europen viestinnästä ja brändin kokemusmaailmasta vastaava Panu Väinämö.

2022 Kia Ceed rear

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uudistunut Kia Ceed sai hinnat

Kyseessä on Ceedin kolmannen sukupolven kasvojenkohotus. Se ei sinällään ole enää uutinen, sillä Moottori kertoi kattavasti turvallisemmaksi päivittyneen malliston uudistuksista jo heinäkuun puolella. Autosta kannattaa lukea tarkemmin sieltä, sillä tällä kertaa keskitymme hintoihin.

– Ceed näyttelee merkittävää roolia Kian menestyksessä Suomessa. Ceed-malliston kanta Suomessa on yli 32 000 kappaletta. Malli kuuluu Suomen myydyimpien autojen joukkoon. Ceedin vahvuuksia ovat näyttävä muotoilu, monikäyttöisyys, yhdistettävyys sekä laaja voimalinjatarjonta. Uudistunut Ceed on myös ensimmäinen Kia, joka on varustettu merkin uudella logolla, sanoo Kia Finlandin tuotepäällikkö Kalle Kaura.

Hiljattain uudistunut Kia Ceed on ostettavissa 19 990 eurolla, kuten jo aiemmin mainitsimme. Tällöin kuusipykäläisen manuaalivaihteiston parina on 74-kilowattinen (100 hv) 1,0-litrainen bensiinimoottori LX-varustelulla. Farmarikorilla (Sportswagon) sama voimalinja maksaa hieman reilut 1 000 euroa enemmän. Malliston edullisin automaattivaihteinen tarjokas on varustettu tehokkaammalla 88-kilowattisella (120 hv) kevythybriditekniikalla, ja maksaa viisiovisena 23 581 euroa.

Kia Ceed 2022 facelift

Mallisto kattaa neljän eri koriversion lisäksi kuusi varustetasoa: LX, EX, Business Premium, GT-Line, GT-Line Business Premium ja GT Business Premium. Jokaisen varusteportaan lisähinta on hyvin pyöreästi muutaman tuhannen euron luokkaa autoveroon vaikuttavan voimalinjan valinnasta riippuen.

Monia varmasti kiinnostaa myös lataushybridivoimalinja, joka on saatavilla Ceed Sportswagon ja XCeed -mallivaihtoehtoihin. Esimerkiksi Kia Ceed Sportswagon 1,6 GDI Plug-In Hybrid EX SW DCT maksaa 33 990 euroa. Sen sähköinen toimintamatka hätyyttelee WLTP-mittauksessa 50 kilometrin rajapyykkiä.

Ceed on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin seitsemän vuoden tai 150 000 kilometrin tehdastakuulla.

Lähde ja kuvat: Kia

Luetuimmat