16.6.2020

Uudistunut Seat Ateca – pulleammat puskurit ja lisää digiä

Seat Ateca 2020

Uudistettu Seat Ateca on selvinnyt varsin hillityin muutoksin 18 millimetriä pullistuneista puskureista huolimatta. Kuluttajan kannalta mielenkiintoisin majailee mallin sisätilojen puolella ja yhdessä uudessa varustetasossa.

Barcelonassa kehitetty ja Tšekin Kvasinyssa valmistettava Seat Ateca uudistuu. Valmistajan mukaan kompaktin katumaasturin vahvuudet ovat tallella, mutta ilmettä ja sisustusta kuvaillaan raikkaaksi ja tunteita herättäväksi, liitettävyyttä vaatimattomasti täydelliseksi ja turvaominaisuuksia entistä paremmiksi. Myös mukavuuden ja taloudellisuuden kerrotaan toki kohentuneen. Tämän kaiken arviointi saa odottaa koeajoja. 

Ulkokuoren uudistukset ovat varsin hillittyjä 18 millimetriä pullistetuista puskureista huolimatta, ja tämä saattaa olla hyvä asia. Ateca kun on kasvattanut myyntiään joka vuosi julkaisustaan lähtien ja harvoinpa vanhan mallin kasvojenkohotukset parantavat alkuperäistä muotoilua. Auton muut mitat ovat säilyneet entisellään, mutta Atecan nimi on nyt kohokuvioituna uudella käsinkirjoitustyylillä.

Seat Ateca 2020 interior

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tärkeimmät teot sisällä

Kiinnostavinta antia lienee sisätilojen päivitys. Kuljettajan näkökentässä uutta on 10,25-tuumainen digitaalinen mittaristo. Keskikonsolin painikkeita on karsittu kosketusnäytön tieltä, joka tarkoittaa 8,25- tai 9,2-tuumaista käyttöjärjestelmää – toivottavasti Atecan versio Seat Leonia paremmin. 

Seat Ateca 2020 rear quarter

Kevyempiin uudistuksiin kuuluu uusia verhoilumateriaaleja, tunnelmavalaistus sekä lämmitettävä ohjauspyörä. Varustelun puolelta löytyy esimerkiksi lämmitettävä tuulilasi, jonka luvataan lämpiävän vain 2-3 minuutissa eikä teknologian pitäisi aiheuttaa heijastuksia lasiin. Turvallisuusvarustelun puolelta mainitaan törmäyksenestoavustin, hätätilanneavustin, Travel Assist -järjestelmä sekä kaistanvaihto- ja kaistaltapoistumisavustin.

Valikoimaan kuuluu sekä online-pohjaiset toiminnot ja -palvelut kuten langaton Android Auto- ja Apple CarPlay -yhteys että SEAT Connect -sovelluksen mahdollistama yhteys autoon sen ulkopuolelta. Ääniohjaus on käytettävissä komennolla “Hola hola”.

Seat Ateca 2020 rear

Seat Connect tarkoittaa, että autossa on sisäänrakennettu eSIM-kortti ja sen avulla auton palvelut laajentuvat tulevaisuudessa. Tällä hetkellä käyttäjät pääsevät tarkistamaan etänä esimerkiksi ajotiedot, pysäköinnin paikkatiedon, ovien ja valojen tilat, varashälyttimet, sekä sulkemaan ja avamaan lukituksen etänä.  SEAT Connect -palvelu on ensimmäisen vuoden ajan maksuton.

Seat Ateca 2020 front

Moottoripuolella maltillisia uudistuksia

Dieselpuolen edullisin vaihtoehto, 115-hevosvoimainen, on nyt 0,4 litraa aiempaa suurempi eli 2-litrainen – vääntö on kyllä kasvanut. Atecan saa siis nyt vain 2-litraisella TDI-moottorilla, mutta tehotasoja on useita.

Manuaalivaihteiston sijaan dieselautomaattia halajava joutuu siirtymään seuraavaan tehoportaaseen 150-hevosvoimaisen version tykö ja diesellippulaivana komeilee 190-hevosvoimainen vaihtoehto nelivetoisena.

Bensiinipuolella kevyin kolmisylinterinen 1,0-litrainen moottori tuottaa muuttuvageometrisen turboahtimen ja Miller-työkierron avulla 110 hevosvoimaa ja sen parina on aina manuaalivaihteisto. Automaattivaihteisto on tarjolla 150-hevosvoimaisen nelisylinterisen sylintereiden lepuutustoiminnolla varustetun moottorin pariksi, mutta myös käsivalintainen vaihteisto löytyy. Tehokkain vaihtoehto on 190-hevosvoimainen 2,0-litrainen moottori DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla ja 4Drive-nelivetojärjestelmällä. 

Seat Ateca 2020 side

Varustetasoilla vaihtoehtoja

Uudistunut Seat Ateca saa tuttujen Reference-, Style- ja FR-varustelutasojen rinnalle uuden, maastoautomaista tyyliä korostavan Xperience-varustelutason. Viimeksi mainittu varustelutaso tuo mustat yksityiskohdat etu- ja takapuskureihin, sivuille ja pyöränkaariin samalla kun kylkilistat sekä sivu-, etu- ja takalistat on viimeistelty alumiinin värillä. Tämä tyyli saattaa vielä kohota suosituksi markkinoillamme.

Sen sijaan FR-varustelutasossa nähdään Cosmo Grey Matt -väri yksityiskohdissa, kuten etusäleikössä, etu- ja takapuskureissa, sumuvalon säleikössä, peilikoteloissa, sivulistoissa ja mattapinnoitteella kehystetyissä simuloiduissa pakoputkissa. Yhteensä valittavissa on 14 erilaista 16–19 tuumaista kevytmetallivannetta sekä 10 maalipintaa mukaan lukien uusi Dark Camouflage. 

Seat Ateca 2020 front quarter

Nämä uudistetut Seat Atecat saapuvat maahamme syksyllä 2020. Suomen hinnastoa ja lisävarustehinnastoa ei ole vielä vahvistettu, joten sitä on vielä jännitettävä jonkin aikaa.

Lähde ja kuvat: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat