2.5.2020

Uusi BMW 4-sarja naamiokuvissa: malliston huipulle 374 hevosvoiman M440i xDrive

Uusi BMW 4-sarja coupé

Viime vuonna uusiutuneen 3-sarjan jalanjäljissä nähdään myös täysin uusi BMW 4-sarja. Malliston huipulle saapuu alkuvaiheessa M440i xDrive, joka tuo kevythybriditekniikkaa rivikutosen pariksi.

Viralliset naamiokuvat kertovat tuttua kieltä: uusi BMW 4-sarja on viimeistelyvaihessa yhtiön testikeskuksessa Münchenin lähistöllä. Frankfurtin autonäyttelyssä shokeeraaneen konseptimallin jälkeen näyttäisi, että luvassa on paluu normaalimpaan tyyliin. Palaamme kuitenkin ulkonäköön vasta virallisen paljastuksen jälkeen.

Uusi BMW 4-sarja coupé

Sitä ennen meillä on käytössämme joukko numeroita, joilla BMW kuvailee uuden 4-sarjan eroa edeltäneeseen coupéhen ja nykyiseen 3-sarjaan. Eräs selkeimmistä on auton korkeus: 4-sarja on 57 millimetriä matalampi kuin 3-sarja ja samalla auton painopiste on 21 mm alempana. Ilmanvastuskertoimessa ero on maltillisempi 0,015.

Uusi BMW 4-sarja coupé

4-sarjaan on tavoiteltu myös ajettavuutta leventämällä taka-akselin raideväliä 23 mm. Yhdessä eturenkaiden lisääntyneen negatiivisen camber-kulman kanssa luvassa pitäisi olla entistä ketterämpi ja sivuttaispitoisampi kokonaisuus. Lisäksi 4-sarjan alustan kiinnityspisteitä on vahvistettu ja keula on saanut poikittaistuen vahvistamaan autoa juuri vauhdikkaammissa ajotilanteissa. Iskunvaimennuksen ideat ovat tuttuja 3-sarjasta, mutta niiden kalibrointi on toteutettu urheilullisemmalla kulmalla.

Uusi BMW 4-sarja coupé

Moottorivalikoima lienee pääosin tuttu 3-sarjan hinnastosta. Kärkimalliksi saapuu M440i xDrive, joka lupaa 48 voltin kevythybriditekniikalla höystetyn tulkinnan BMW:n tutusta kutoskoneesta. Kevythybridi avittaa etenemistä 11 hevosvoiman verran erityisesti kiihdytyksen alkuhetkillä. Voimalinjan huipputeho on 374 hevosvoimaa. Vaihteistona on valmistajalle tuttuun tapaan kahdeksanvaihteinen Steptronic Sport -automaatti ja voima jatkaa matkaansa xDrive-nelivedolle ja M Sport -tasauspyörästölle.

Uusi BMW 4-sarja coupé

Uusi BMW 4-sarjan coupé saapuu markkinoille tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. 4-sarjan avomalli ja neliovinen Gran Coupé saapuvat mallistoon puolestaan ensi vuonna.

Lähteet: BMW, Automotive News Kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat