8.5.2020

Luksus ei lepää: uusi Mercedes-Benz S-sarja pysyy aikataulussa koronasta huolimatta

Mercedes-Benz S-sarja pysyy aikataulussa

Koronavirus tai ei, Mercedes-Benzin ikoninen toimitusjohtajamalli S-sarja on uudistumassa aikataulussa. Sen kannoilla nähtäneen myös EQS-täyssähköversio.

Tänä vuonna päivittyvä toimitusjohtajamallien kulma kivi Mercedes-Benz S-sarja ei pidä koronavirusta hyväksyttävänä syynä myöhästyä töistä. Tehdas vakuuttaa, että S-sarja ja sen täyssähköinen sisarmalli EQS saapuvat ajallaan viruspandemian aiheuttamien etätyötaukojen ja tuotantokatkostenkin jälkeen.

Mercedes-Benzin tuotantojohtaja Jörg Burzer kertoi Automobilwochelle, että S-sarja ja sen sähköversio ovat "absoluuttisen ratkaisevia tulevaisuuden kannalta" Daimlerille. Mallien rooli on kehittää uutta teknologiaa ja osallistua tuloskehitykseen perusmalleja vahvemmalla tulosmarginaalilla.

Mercedes-Benz S-sarja pysyy aikataulussa

Burzerin mukaan mallien esittely on aikataulussa, mutta hän ei maininnut tarkempaa esittelyajankohtaa kummallekaan automallille. Saksalainen autolehdistö arvioi, että S-sarjan tilauskirjat aukeavat syyskuussa ja ensimmäiset toimitukset ovat marraskuussa. EQS:n kohdalla ajankohdaksi on arvioitu ensi vuotta.

Mercedes-Benzin hallituksen puheenjohtaja Ola Källenius kertoi puolestaan Daimlerin podcastissa, että uuden S-sarjan hybridimallien sähkötoimintamatka "riittää viikon työmatkoihin".

S-sarjan uudistuksiin kuuluvat uudet verkottumisominaisuudet sekä "lennosta" tapahtuvat ohjelmistopäivitykset. Mercedes-Benzin uskotaan tuovan myös seuraavan vaiheen autonomisen ajoavustimen S-sarjassa. Aiemmin Audi kertoi luopuvansa niin sanotun kolmannen autonomiatason avustimen kehittelystä epäselvän lainsäädännön takia.

Mercedes-Benz S-sarja pysyy aikataulussa

Merkki esitteli ajatuksiaan EQS-mallista tämänkin jutun kuvituksena nähdyn Vision EQS -konseptin muodossa Frankfurtin autonäyttelyssä 2019.

Niin Mercedes-Benz S-sarja kuin EQS rakennetaan valmistajan Sindelfingenin tehtaalla Stuttgartin ulkopuolella. Tehdas on jatkanut nykyisen S-sarjan tuotantoa maaliskuun tuotantokatkoksen jälkeen.

Lähde: Automotive News Kuvat: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat